BODØ/OSLO (Eurosport.no)
Kasper Junker og Philip Zinckernagel elsker Bodø, men savner én ting. Det vil de gjøre noe med.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
– Vi har planer om å åpne opp en liten brunsjkafé, det mangler her i Bodø, en lekker «Københavnsk» frokoststed der man går ned for brunsj, sier Zinckernagel. Selvfølgelig fra København.
– Det behøver slett ikke være København. Det finnes frokoststeder andre steder, du kan få eggerøre på Jylland også, parerer Junker, født i mer landlige omgivelser i Vejle på Jylland.
– Eggerøre? spør den første. Jeg skal gjerne ha posjerte egg. Man skal ha et lekkert sted med små tallerkener og det hele. Jeg skal ha en ordentlig sign-on fee som skal smøres rett inn i et brunsjrestaurant. Aasmund (Bjørkan, sportssjef i Bodø/Gimt) og Frode (Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt) spiser naturligvis gratis på vår restaurant etterpå, ler han.
Vi sitter i sentrum av Bodø og snakker om livet langt nord, om savnet av Danmark og om suksessen i Glimt. At de to danske drenger trives i hverandres selskap og i byen er ikke så rart. Sesongstarten har tidvis vært utenomjordisk sterk og de jevnaldrende guttene står med et målsnitt knapt noen hadde satt pengene sine på før sesongen.

Usikker framtid

Men i Zinckernagels spøk om signeringsbonus for å signere en ny kontrakt med Glimt ligger det en smule alvor. 25-åringen har bare fire måneder igjen av kontrakten i gult og er heitere enn noen sinne. Flere klubber har henvendt seg til formspillerens agent og selv om han har åpnet for å lytte til bodøværingenes tilbud, tyder lite på at det blir en forlengelse i nord.
Til det er karrieren for kort og lønningsposene såpass mye større i andre klubber, at noe hensyn til egen framtid må veie tungt for kantspilleren.
– Man skal overveie det at man har en forholdsvis kort karriere, men jeg har ikke tatt så mye stilling til min framtid nå. For tiden spiller vi jo så bra fotball og det er underholdende å være en del av, samtidig som det er Europa-cup snart, så man vil gjerne være en del av det. Så jeg har det ikke travelt med å ta en beslutning, sier han om sin egen framtid.

Knutsen avslappet

For Glimt er det naturligvis en prioritet å forlenge med en av årets desiderte kometer i Eliteserien, samtidig har trener Kjetil Knutsen et avslappet forhold til situasjonen.
– Det blir med han som med alle andre, det er hans valg hvilket steg han vil ta videre i karrieren. Så tror jeg Junker prøver det han kan, og vi prøver vi også, uten at det skal bli for mye. Philip er en voksen mann og klarer å ta sine avgjørelser. Hvis han ønsker noe annet enn Bodø/Glimt så er det enkelt for meg å respektere det, bedyrer han.
– Skylder han klubben noe etter den strålende utviklingen han har hatt i Glimt?
– Ja, det syns jeg alle spillerne på en måte gjør. For det er gjennom et kollektiv de har evnet å utvikle seg, men det tror jeg de evner å se. Samtidig: De har ikke giftet seg med klubben, de har en karriere, de må ta de riktige valgene for seg – for en fotballkarriere er i sum ganske kort, sier Knutsen.

Svak norsk krone

I januar og februar avviste Zinckernagel og hans agent fremstøt fra Glimt. Nå er det åpnet opp for samtaler, men selv om han trives utrolig godt så skal man ikke lenger enn til Danmark før de økonomiske rammene er langt større enn nord i Norge. Godt hjulpet av en svak norsk krone, og en tilsvarende sterk dansk.
– Det er klart, kommer det et stort tilbud fra en fin liga skal man overveie det, men det er ikke sånn at jeg har et ønske å dra tilbake til Danmark eller noe. Hvis ikke det er et markant steg opp så har jeg stadig god utvikling og noe uoppgjort her. Vi tar det litt som det kommer, sier han.
Samtidig er det en erkjennelse at det til enhver tid vil være vanskelig for norske klubber å holde på spillere som leverer nesten to målpoeng i snitt per kamp.
– Er det uunngåelig at han forlater klubben med de måltallene han leverer nå, men at dere ønsker å forlenge for å få noe igjen for ham?
– Det er jo et regnestykke. Men jeg forholder meg til Philip så lenge han er her. Jeg er veldig lite stresset over de tingene der, klubben jobber selvfølgelig med å jobbe langsiktig og ha spillere på lange kontrakter. Jeg forstod godt at Ricardo (Friedrich) tok sitt valg om å dra til Tyrkia, han hadde mulighet til å tjene mer der enn i Glimt, det betyr ikke at han ikke er glad i klubben. Det vil bli det samme med Philip, og det er det viktigste, at vi har hatt en flott tid sammen. Det er noe man ser tilbake på med glede, det er det det handler om, oppsummerer suksesstrener Knutsen.

Vil Junker klare seg alene?

Tilbake på moloen i sentrum av byen sitter to danske samboere. Den nyankomne Junker har fått Zinckernagel inn til seg som samboer – og håper samspillet både på og av banen kan vare litt lengre enn ut sesongen.
– Hva slags rolle spiller du i å få Philip til å forlenge sin kontrakt?
– Nå har jeg tatt ham inn i min leilighet, så man kan si det er en rimelig stor rolle. Jeg får ham til å ha det godt, smiler Junker.
– Høy husleie vet du, skyter Zinckernagel inn. Jeg føler en trang til å bli værende, for jeg vet han vil ha trøbbel med å klare seg alene. Jeg lager mat til ham, særlig på kampdager, jeg kommer og vekker ham på morgenen. Jeg kjenner det på samvittigheten, kan han klare seg om jeg drar? ler han.
Junker vil ha seg frabedt at det er samboeren som er tilrettelegger også på hjemmebane, selv om fire av spissens mål på banen har kommet etter pasninger fra Zinckernagel.
– Spørsmålet er hvem som skal vaske tøyet ditt hvis du drar?
– Det er riktig, det gjør Junkeren, men altså, ler Zinckernagel.
– Når tar du en endelig avgjørelse om din framtid?
– Det er vanskelig å svare på. Jeg vil gjerne fokusere så mye som mulig på kampene. Men det er klart det skal tas en beslutning på et tidspunkt, men vi er i en fin dialog med klubben der vi snakker litt fram og tilbake, det er litt første skritt.

Mulig Hauge-exit: – Han er nær umulig å erstatte

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10