OSLO/BODØ
Fredrik Bjørkan gikk av banen i 1. omgang i 3-2-seieren over Strømsgodset søndag og har vært til intensiv behandling denne uka. Lenge så det usannsynlig ut at han skulle bli klar til den viktige kampen mot Vålerenga lørdag kveld, men nå er altså venstrebacken med på flyet til Oslo fredag og kan være inne i startelleveren.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Midtstopper Brede Moe sin strekkskade er mer alvorlig, og han er ikke ventet tilbake før et et stykke ut i september.

Skuffet Skytte

Tilbake i troppen er derimot, etter det Eurosport kjenner til, Sammy Skytte. Dansken ble vraket fra troppen av utenomsportslige årsaker søndag, da trener Kjetil Knutsen mente midtbanespilleren ikke hadde svart til hans forventninger om å bidra med tilstrekkelig energi inn i spillergruppa.
Dansken er frustrert over lite spilletid så langt i Eliteserie-sesongen og Knutsens uttalelser skuffet Skytte stort, som uttalte seg til VG om saken tidligere i uka.
– Jeg føler ikke at jeg kan kjenne meg igjen i det han sier om at jeg tapper energi. Jeg er frustrert. Jeg har hatt veldig mange gode samtaler med Kjetil helt siden jeg kom til klubben og har fått mye ros fra ham og trenerteamet for mitt engasjement og min vilje til å arbeide hardt, sier Skytte til VG.
Eurosport har forsøkt å få tak i Skytte fredag, men det har ikke lyktes. Team manager Håvard Sakariassen har heller ikke besvart våre henvendelser i dag.
Les også: Brann-sjefen mener Hareide og Ingebrigtsen kunne passet inn i Brann – sjekk hva de svarer.

Tøff tilvenning i nord

Samtidig støtter Bodø/Glimts fysiske team Knutsens avgjørelse om å foretrekke Sondre Brustad Fet på den høyre indreløperen over Skytte.
Det britiske ekteparet Laura og Mike Brown har ansvaret for serieledernes fysiske forfatning. De mener det er krevende å tilvenne seg Glimts intensive spillestil og at det er stor forskjell på nye spillere som ankommer Aspmyra.
– Når det kommer inn en ny spiller, så er det en innkjøringsfase, fordi jeg tror vi trener hardere enn de aller fleste på grunn av måten vi spiller på, sier Mike Brown, som har hovedansvaret.
– Vi evaluerer en tidlig løpetest og vurderer om en spiller trenger for eksempel seks uker, ikke bare med oss, men at vi tar han av tidligere i økter for å minimere skaderisikoen hans.
Han er tydelig på at Brunstad Fet var meget godt trent da han kom inn på lån, med opsjon for kjøp etter sesongen, like før sesongstart. Sunnmøringen har startet samtlige ligakamper denne sesongen, mens Skytte foreløpig kun har fått spilletid fra benken.
– Sondre kom inn og vi trengte ikke gjøre noe. Alt han har gjort i Aalesund er perfekt. Så han har vært godt speidet på og passet perfekt inn, sa Mike Brown til Eurosport tidligere denne uka.

– Mer et prosjekt

Vi fikk være med da ekteparet behandlet Brede Moe, Fredrik Bjørkan og ankelskadde Runar Hauge på Aspmyra.
– Aleksander Foosnæs, da han kom inn, han var helt klar til å spille. En god signering for han var 100 prosent fysisk klar. Med Sammy er det mer et prosjekt, vi må jobbe hardt med ham for å få han til å gjøre det vi gjør. Han er en flott fotballspiller med ballen og han har gode egenskaper, nå handler det om å få han klar til det trenerne krever, beskriver Mike.
– Vi må også tenke på skaderisikoen, når de tar det store hoppet til vår spillemåte, de må være fysisk klare til å gjøre det, følger kona Laura opp.

Ikke bekymret for skader.

De to er ikke bekymret for at Glimt opplevde å få to av fire spillere i backfireren skadet i 1. omgangen mot Strømsgodset.
– Egentlig ikke. Det kom til å skje, vi har vår andel flaks og det er noe som alltid kommer til å skje. Nå handler det om å ha en god plan og få dem tilbake så fort vi kan, sier Brown.
– Vi har jobbet hardt med spillere som Marius Høibråten og Foosnæs, så da de kom inn mot Godset så syns jeg det vistes at de var «good to go». Når skadene oppstår er de som kommer inn klare til dyst, oppsummerer han.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08