OSLO (Discovery):
Fjorårets seriemester har solgt flere offensive spillere det siste året - Jens Petter Hauge til AC Milan, Philip Zinckernagel til Watford og Kasper Junker til Urawa Red Diamonds i Japan - og trenger derfor påfyll av offensivt skyts.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
En av de som skal erstatte suksess-trioen er Erik Botheim. Han kom kom fra Rosenborg, men Glimt ser ikke ut til å nøye seg med det.
Nå kan Discovery avsløre at den suverene seriemesteren fra i fjor har vært i dialog med Molde om å kjøpe spissen Ohi Omoijuanfo. Samtalene skal ha vært konkrete og med en klar intensjon fra Glimt om å kjøpe Ohi ut av kontrakten med Molde.
Glimt skal ha lagt inn bud på spilleren.
– Jeg trodde det var Joacim (Jonsson red.anm) som på vegne av oss hadde vist interesse for Ohi, sier Frode Thomassen i Glimt med et smil, før han legger til at han ikke ønsker å kommentere Discoverys opplysninger.
Han henviser i stedet til hva Discoverys ekspert Joacim Jonsson sa i podkasten «Indre Bane» nylig. Der ble Ohi nevnt som en spiss Glimt burde prøve seg på.
– Jeg tror personlig at Ohi vil ut til en klubb i utlandet, men i Molde er han på utgående kontakt. Han blir ikke prioritert der nå, det kan jeg aldri tenke meg, for de har så mange spillere. Glimt skal spille i Europa, kan det friste? Det er et langskudd, men han er en spiss som jeg tror kan være tilgjengelig og Glimt har penger, sa Jonsson den gangen.
MFK-spissen scoret tolv mål i Eliteserien i fjor og står med 52 mål på de fire siste sesongene i Eliteserien. Men en overgang til Glimt ser i øyeblikket lite sannsynlig ut.
– Det har vært dialog med Glimt, de har spurt om Ohi, men det har ikke resultert i noen avtale, sier Ole Erik Stavrum i Molde til Discovery.
Etter det Discovery kjenner til skal det være uaktuelt for Molde å selge Ohi til Glimt - verken klubb eller spiller ønsker en overgang dit nå. Spillerens agent Atta Aneke ønsker ikke å kommentere opplysningene.
Med Ohi ute av bildet må Glimt vende seg mot noen andre - men hvem som er i kikkerten vil ikke Thomassen uttale seg om.
– Da Kasper dro, ville vi se etter en spiss – så vi ser nå om vi finner en som både passer her som type og som passer inn økonomisk, sier Thomassen.
Overgangsvinduet stenger ved midnatt 12. mai.
Erik Botheim har for øvrig vært gjennom en operasjon. Det skal være snakk om en fingerskade. Medisinsk ansvarlig Morten Sørgård sier til Discovery at de har lagt en god plan for å få spissen raskt tilbake på banen, at kampen mot Brann i helgen nok kommer for tidlig, men at han regner med å ha ham tilbake i trening enten fredag eller lørdag denne uken.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51