Bodø/Glimt har stormet ifra alt og alle denne sesongen, og etter 20 spilte kamper har Knutsens mannskap opparbeidet seg en luke på 18 poeng ned til Rosenborg på andreplass. Med en spillestil som krever mye intens løping og småspurter, kan det tenkes at den nåværende landslagspausen kom som en aldri så liten hvilestasjon for godstoget fra Bodø.
Til tross for at Kjetil Knutsen sverger til en spillestil med intenst løping og gjenerobring, er Glimt-treneren fornøyd med at laget foreløpig ser ut til å ha klart å unngå flere lengre skadeavbrekk.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
– Vi har vært flinke til å unngå mange skader og plager denne sesongen. Nå har vi hatt folk på både landslagssamling og på utlån, så vi er litt færre på trening denne uken, forteller Knutsen til Eurosport.

Friskmelder nøkkelspillere

For det har sett tynt ut på Aspmyra siden laget møttes etter noen avslappende fridager i landslagspausen. Ifølge Avisa Nordland, gjennomførte flere nøkkelspillere alternativ trening tidligere denne uken – deriblant poengkonge Philip Zinckernagel, stopperbauta Brede Moe og spiss Kasper Junker.
Brede Moe sliter med hælen, Philip Zinckernagel har blitt testet for Gilmours groin, mens Sondre Brunstad Fet sliter med en kjenning i hamstringen. Kasper Junker og Ola Solbakken trente for fullt mandag og tirsdag, men trente kun alternativt på onsdag, før de var tilbake i ordinær trening på torsdag.
Nysignering Hugo Vetlesen er også skadet og ute på ubestemt tid.
Til Eurosport avvfeier Kjetil Knutsen enhver skadekrise i Bodø/Glimt, og friskmelder stort sett de aller fleste.
– Sondre (Brunstad Fet journ.anm) sliter med bakside lår og rekker nok ikke kampen mot Molde. I tillegg er Hugo Vetlesen utelukket til kampen mot Molde, ettersom han har hanglet litt i det siste. Jeg snakket med Hugo i dag, og han har allerede merket stor fysisk forbedring, sier Glimt-treneren før han fortsetter:
– Jeg skal ikke si noe med hundre prosent sikkerhet selvfølgelig, men det ser ut som at resten blir klare til kamp.
Alfons Sampsted (Island), Fredrik Andrè Bjørkan (Norge U21) og Patrick Berg (Norge) har alle vært på landslagssamling og derfor ikke deltatt på trening gjennom hele uken. Alle tre skal være klare til dyst til helgen.
(Saken fortsetter under videoen).

Mener Glimt-signeringen passer bedre i Molde

Avkrefter Gilmore's groin

En som helt sikkert ikke blir å se på kunstgresset på Aker stadion på lørdag er stopper Marius Lode. Den tidligere Bryne-kapteinen ble utvist mot Vålerenga, og må stå over oppgjøret mot Molde. Med Lode ute av dansen, er det desto viktigere for Glimt å få stopperkollega Brede Moe tilbake i manesjen.
– I likhet med resten av gjengen, så kan jeg ikke gi et helt sikkert svar på det, men per nå ser de ut til at han rekker kampen, understreker Knutsen.
Avisa Nordland skrev onsdag at Philip Zinckernagel ble undersøkt for Gilmore's groin, også kalt idrettsbrokk – en skade som Bodø/Glimt har slitt med i flere sesonger, men Kjetil Knutsen avvfeier at dette er tilfellet.
– Nei, det er ikke snakk om Gilmore's groin, det vet vi. Vi har foretatt noen undersøkelser og han har trent litt alternativt denne uka, men ikke noe mer enn at jeg tror at også han bli klar til Molde-kampen, fortsetter en optimistisk Glimt-trener.

– Jeg tror de er ganske lei av Bodø/Glimt

Med både Hugo Vetlesen og Sondre Fet ute mot Molde, kan sjansene for at seerne får se et aldri så lite Glimt-comeback av Vegard Leikvoll Moberg reelt. Knutsen utelukker ikke at Moberg kan spille en rolle i lørdagens toppkamp.
– Han er iallfall tigjengelig, så får vi se. Moberg ser bra ut fysisk, han har tatt alt av koronatester og er i god form, så han er nok med på lørdag, sier bergenseren.
Molde snudde endelig den vonde trenden etter at de i forrige runde vant 2-1 over Brann i Bergen. Knutsen spår et meget tøft oppgjør under flomlysene i Rosenes by.
– Vi vet at vi møter et utrolig godt lag. Det er ingen tvil om at Molde har variert den siste tiden, men mot Brann synes jeg de spiller en ganske bra kamp. Vi er klar over styrkene og svakhetene deres. Molde har en ting ekstra som vi møter mindre av hos de andre lagene, nemlig veldig mye individuelle ferdigheter og kraft. Det er et lag med høyt ferdighetsnivå, forteller Knutsen.
– Er det en kamp Molde ønsker å vinne i år, så tror jeg det er mot oss på lørdag. Jeg tror de er ganske lei av Bodø/Glimt egentlig, avslutter den gulljagende Glimt-treneren.
Sett denne?

Derfor tror han Molde påfører Bodø/Glimt sesongens første tap

Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10