• Tirsdag avsluttes Eliteserien 2020. Lad opp til den svært avgjørende siste serierunden på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 17:00.
– Dette er forferdelig leit. Det viktigste for oss nå er at vi tar vare på Victor på en best mulig måte, og forhåpentligvis kommer han tilbake på banen i godt slag.
Det sier sportssjef i Bodø/Glimt Aasmund Bjørkan til Eurosport.no.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
I GÅR KLOKKEN 16:24
Det var VG som mandag ettermiddag meldte at Glimts nigerianske spiss er ute hele den kommende sesongen, etter å ha pådratt seg en ny korsbåndskade. Boniface fikk en tung start på Glimt-karrieren, etter at han to uker inn i bodøtilværelsen røk korsbåndet og var ute i et halvt år. Nå har 19-åringen røket det samme korsbåndet, og er ute hele 2021-sesongen.
– Ja, det kan stemme. Sånn som det ser ut nå må vi regne med at vi bruker hele neste sesong på å få han tilbake i spill, bekrefter Glimt-lege Morten Sørgård til Eurosport.no.

– En komplisert situasjon

Kun 14 dager etter at Victor Boniface flyttet fra Lagos i Nigeria til Bodø for å spille for de helgule nordlendingne, røk den daværende 18 år gamle Boniface korsbåndet. Skaden var et slag i magen for spissen, og Glimt-sportssjef Aasmund Bjørkan beskrev situasjonen til spissen som «brutal».
Boniface returnerte etter et halvt år i 2019, men nå er det altså klart at nigerianeren har røket det samme korsbåndet en gang til. Det gjør situasjonen svært komplisert, forklarer Glimt-lege Sørgård.
– Når du allerede har slitt med det samme korsbåndet, så er dette en komplisert situasjon å havne i. Det er klart dette er en tøff situasjon for han, men han har tatt dette veldig bra. Victor er en robust type, både fysisk og mentalt, forteller Sørgård.
Glimt-legen innrømmer at han var svært imponert over Boniface sin innstilling forrige gang spissen røk korsbåndet.
– Jeg har aldri sett en person komme seg så bra etter en korsbåndskade. Han er en ekstremt treningsvillig person, som gir alt for å komme tilbake i slag, sier Sørgård.

– En myte at kunstgress er så ille

Som ung spiller fra Nigeria, som plutselig skal spille på kunstgress i Nord-Norge, kan det være lett å tenke at underlaget muligens kan han en sammenheng med de to korsbåndskadene på kort tid. Det stemmer ikke, mener Glimt-legen.
– Det er en myte at kunstgress er så ille. Det som er problemet er å få spillere fra et nivå til et annet, og derfor er det viktig å fase spillere inn på riktig nivå. Det er vi veldig bevisste på i Bodø/Glimt, forteller Morten Sørgård.
– Skadesituasjonen i klubben i år har vært helt enestående. Det har vært ekstremt lite skader og belastninger i 2020. Vi har et trenerapparat som samarbeider godt med legene og resten av det medisinske apparatet, og det tror jeg er nøkkelen.

Ettertraktet

Victor Boniface var ikke med resten av Glimt-laget da gullaget endelig kunne heve pokalen på Aspmyra, ettersom spissen allerede hadde reist hjem til Nigeria for å restituere. Nå venter karantene og operasjon i januar, før rehabiliteringsperioden starter.
– Det er klart dette er beintøft for han. Så nå handler det om å følge han opp på best mulig måte, sier Aasmund Bjørkan.
Dermed står Bodø/Glimt nå kun med Kasper Junker, av de spissene som spilte for seriemesterne i 2020. Med spill i både Eliteserien, Cupen og Champions League neste år, er Glimt nødt til å se på alternativer på topp.
– Vi ønsker å gå inn i 2021 med to gode spisser, det er helt klart. Logistikken er noe vi jobber med hele tiden. Skaden til Victor forandrer ikke så mye på bildet, ettersom at han også har vært, og er, en svært ettertraktet mann, erkjenner Bjørkan, før han fortsetter:
– Sjansen var stor for at det kunne ha kommet et stort bud på Victor allerede i januar, og det er ikke noe å legge skjul på at det har vært en stor interesse for han.
Eliteserien
Se høydepunktene fra målkalaset
02/10/2022 KLOKKEN 20:33
Eliteserien
Odd med uavgjort borte mot Haugesund – dette skjedde i kampen
02/10/2022 KLOKKEN 17:41