Glimt snudde på dramatisk vis – marerittet fortsetter for Horneland og RBK

Helene Fineide

Oppdatert 25/06/2020 klokken 23:22 GMT+2

Da Rosenborg snudde kampen og så ut til å gå mot en etterlengtet seier med bare ti menn, klinket Glimt til med to mål på rappen og tok tre poeng på Lerkendal.

Eirik Horneland

Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3
OSLO/TRONDHEIM (Eurosport.no)
– Vi blir rævkjørte, rett og slett, sier André Hansen til Eurosport etter nederlaget.
Det var to lag med vidt forskjellig utgangspunkter som møttes til kamp på Lerkendal.
Hjemmelaget hadde hatt en beintøff sesongstart, og sto uten mål og kun ett poeng på to serierunder. Gultrøyene fra nord hadde derimot full pott og utrolige ti mål på to kamper.
– Dette er den første av en rekke skjebnekamper, sa Eirik Horneland til Eurosport før Glimt-møtet.

Straffe til Glimt

Gjestene kom klart best i gang og styrte kampen fra start.
– Tror aldri jeg har sett Rosenborg så bakpå i starten av en kamp før, mente Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud.
Etter 21 minutter spilt var Tore Reginiussen klønete inne i 16-meteren og felte Saltnes. Straffe til gjestene.
Philip Zinckernagel satte den kontrollert nede i høyre hjørne for André Hansen, og sendte gjestene i ledelsen.
– Jeg er borti han, det er kontakt, men den er ganske billig, påsto en tydelig frustrert Tore Reginiussen til Eurosport i pausen.

Snytt for straffe?

Også hjemmelaget ropte på straffe for en hands i første omgang, da Islamovic fikk ballen fra venstre og fyrte av.
Dommer Hagen var ikke enig og pekte på hjørneflagget.
Reprisen viste at Rosenborg hadde en god sak, for ballen så ut til å treffe armen til Glimt-spilleren.
– Det skal jo være blåst straffespark der, sa Skullerud da reprisen ble vist.

Her blir RBK snytt: – Det er jo klink straffespark

Meling så rødt

Syv minutter ut i andre omgang ble Birger Meling sendt i garderoben, etter at venstrebacken pådro seg direkte rødt for en takling midt på banen av Hauge.
Tor Ole Skullerud var ikke enig i den avgjørelsen, og mente kortet burde hatt en helt annen farge.
– Helt klart gult kort det der, mente Skullerud.

Rosenborg snudde kampen

Til tross en mann mindre, løfter Rosenborg seg noe etter utvisningen.
Innbytter Anders Trondsen kombinerte fint ute på venstre, og la inn. I duell med Islamovic styrte Bjørkan inn utligningsmålet, og det sto 1-1 på Lerkendal.
Ikke lenge etter var Trondsen igjen en svært viktig mann, da han klinker inn 2-1 målet på hel volley i lengste hjørne etter en vakker målgivende fra Hedenstad.

Glimt med to kjappe

Gleden ble kortvarig for Rosenborg da Glimt klinket til med to kjappe mål like før slutt.
Kasper Junker setter sitt fjerde for sesongen og gjestene utlignet.
Deretter satt den igjen for Bodø-laget da trønderen Ola Solbakken satte inn 2-3 målet og sikret tre poeng til Glimt.