Bodø/Glimt melder tirsdag at de ikke kommer til å reise på den planlagte treningsleieren til Marbella på grunn av spredningen av koronavirus.
Start, som allerede er på Marbella, skriver på sin hjemmeside at de velger å isolere spillere og ledere. Noe som betyr at spillere og trenere ikke får omgås andre mennesker, inkludert media.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
19 TIMER SIDEN
– Det er selvfølgelig ikke ideelt med restriksjoner da vi ønsker å være en åpen klubb, men vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte både for våre egne og også andre risikogrupper i samfunnet. Med så kort tid til seriestart så tar vi de forholdsreglene vi blir anbefalt av fagkyndig personell, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm til klubbens nettside.
Start spiller treningskamp mot Grorud tirsdag, som vil gå som planlagt.
Flere andre Eliteserie-lag har også tatt forholdsregler med tanke på koronaviruset. Fredag kom beskjeden om at Rosenborg avlyste reisen til Marbella, mens de mandag valgte å stenge Brakka i 14 dager. Molde dro heller ikke til Marbella og tirsdags ettermiddag kom beskjeden om at også Brann avlyser treningsleiren til samme sted.
– Vi skulle etter planen reist til Marbella i morgen, men denne turen er nå avlyst. Smittesituasjonen som pågår nå er større enn oss i Brann, og mange kan bli alvorlig syke om de blir smittet. Derfor ønsker vi ikke å ta unødig risiko, som utsetter både andre og oss selv for smitte, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt til klubben hjemmeside.
Da Eurosport snakket med Soltvedt tidligere tirsdag sa han at de fulgte med på de andre klubbene.
– Hvilke tanker gjør du deg om at Kristiansund, Molde og RBK har valgt å bli hjemme?
– Vi følger med på de vurderinger andre klubber gjør. Klubber har valgt ulikt til nå, det er derfor det er viktig å innhente så mye informasjon som mulig. Det kan se ut som det er en liten ekstra økning i noen deler av Spania, det er noe vi følger med på. Til slutt må vi ta et valg på den informasjonen vi har, men det er vanskelig, sa sportssjefen.
Fått med deg denne?

Bunnstrid: – Han er en fattigmanns Helland, og det er ment som et kompliment

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
21 TIMER SIDEN