Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimt må vente på tittelen – Molde fortsatt med i teorien

Sondre Skandsen

Oppdatert 21/11/2020 klokken 18:34 GMT+1

Molde måtte vinne for å utsette Glimts gullfest. Og det var nettopp det de gjorde mot et tannløst Stabæk.

Magnus Wolf Eikrem

Foto: Scanpix

NADDERUD (Eurosport):

Stabæk-Molde 0-3 (0-1)
Men teorien er syltynn. Bodø/Glimt har alt i egne hender før søndagens bortekamp på Marienlyst mot Strømsgodset. Underveis i kampen fikk man servert direktebilder av Glimt-leiren som satt og fulgte med på kampen. De så dog svært rolige ut, og flere av spillerne spilte blant annet kort mens Molde kjempet for poeng på Nadderud.
For Moldes del var det tre enormt viktige poeng i kampen om andreplassen i Eliteserien. Før Rosenborg og Vålerenga sine kamper denne runden, er de fem poeng foran konkurrentene om medalje.
– Jeg er veldig fornøyd i dag. Dette er ikke en enkel bane å spille på utover høsten. Det er en god bortekamp fra oss. De skaper lite på oss, så jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen, sa Erling Moe til Eurosport etter matchen.
– Det var en nydelig kveld for oss, for vi tok alle tre poengene, to mål til meg og et nydelig mål fra Gregersen, sa Leke James.
Stabæks sjef var nok engang frustrert over manglende effektivitet.
– Skulle vi fått med oss noe i dag, måtte det vært etter førsteomgangen, for da var vi gode. Effektiviteten måtte vært bedre, konstanterte Stabæk-trener Janne Jönsson.

Slik var status før kampen:

Premissene før kampen var krystallklare. Tok Stabæk poeng mot Molde, enten ved uavgjort eller seier, ville Bodø/Glimt bli kåret til seriemester allerede lørdag kveld. Moldes sjanser var allerede syltynne på papiret, men i fotball skal tross alt også teorien stemme før man kan krone en seriemester.
Vant Molde derimot kampen, ville Bodø/Glimt få muligheten til å avgjøre det hele selv søndag kveld mot Strømsgodset på Marienlyst. Poeng til Glimt ville i dette scenarioet krone Kjetil Knutsen og co. til seriemestere 2020.
Se høydepunktene her:
picture

Se høydepunktene: Molde valset over Stabæk til slutt

I ledelsen rett før pause

Molde fikk den første ordentlig store muligheten i kampen da en gammel helt i Bærum raste nedover venstresiden. Ola Brynhildsen var tilbake på Nadderud for første gang siden hans smått betente overgang til Molde i mai. Han var centimetre unna å sende gjestene i føringen, men fingertuppene til Sandberg og utsiden av stolpen hindret 0-1.
Stabæk var definitivt med på notene også. Spissene til bæringene har lenge slitt med å finne veien til nettmaskene, og det ble tydelig igjen. Innleide Marcus Antonsson kom blant annet helt alene med Andreas Linde etter en nydelig flikk fra Sammy Skytte. Det var nesten en større prestasjon å bomme, men svensken sendte skuddet utenfor lengste.
Da kunne Erling Moes menn utnytte at det fortsatt var målløst. Og scoringen kom på perfekt tidspunkt. Birk Risa kom oppover fra sin posisjon på venstrebacken og la hardt inn mot midten. Der ventet Leke James, som hadde sneket seg foran Solheim. Han kunne skli inn åpningsmålet. Reprisene viste en potensiell offside, dog med centimetre, men scoringen ble stående.
Dette var dårlige nyheter for Molde underveis i kampen:
picture

Molde-profilen skadet igjen – slår i gresset i frustrasjon

To nye scoringer

Andreomgangen ble som mange trolig ventet. Det var Stabæk som måtte fram og skape sjanser. Molde prøvde seg flere ganger på kontra, uten å skape det helt store.
Men på tampen rant det inn. Først da Gregersen viste at han slettes ikke har en dum skuddfot. En corner havnet ute hos midtstopperen. På halv volley dro han til, og ballen duppet ned i det lengste hjørnet. Leke James hadde hatt en tidvis frustrende dag på topp tross den første scoringa, men han fikk notert seg for et mål til. Sandberg reddet først et skudd før ballen havnet hos James som kunne ekspedere uten problemer.
Dermed endte det til slutt med overbevisende 3-0-seier til Molde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame