– Tror noen må ha sovet i en to-tre år, for så å ha våknet og trodd at verden har stått helt stille, sier Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen til Eurosport.no.
Kommentaren er rettet mot Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin. I onsdagens episode av Adresseavisen-podcasten «Rasmus og Saga» avslørte Dorsin at Glimts poengkonge Philip Zinckernagel er et av navnene RBK har på blokka når laget skal forsterkes etter sesongen. Zinckernagel har vært avgjørende for Glimts gull med sine 15 scoringer og 15 målgivende.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Dorsin fortalte at han tror RBK kan være et større springbrett mot utlandet enn Glimt.
– Hvis Zinckernagel hadde prestert en sånn sesong som han har i år, og han hadde vært i Rosenborg, så hadde det vært helt andre klubber som hadde vært ute etter ham, enn det kanskje er nå. Det tror jeg og er nesten sikker på. Her vet speidere at det er noe helt annet å prestere i Rosenborg enn det er i Bodø/Glimt, og det vet de om ute i den store verden, sa Dorsin i podcasten.

– Tror mange ser på Glimt som en perfekt arena

I helgen sikret endelig Glimt seg seriegullet de har hatt i lomma så å si hele sesongen. Laget har feid over konkurrentene med målrik angrepsfotball og ligger for øyeblikket 18 poeng foran serietoer Molde.
RBK har på sin side opplevd nok en turbulent sesong. Eirik Horneland fikk sparken tidlig etter en fryktelig start. Åge Hareide har kommet inn og sørget for en helt grei poengfangst, men det nylige 2-3-tapet mot Brann på Lerkendal betyr at RBK ligger på fjerdeplass.
Glimt-leder Thomassen er overrasket over Dorsins uttalelser om at veien til utlandet er kortere fra RBK enn fra Glimt.
– Vi er mest opptatte av hva vi kan få til selv, og vi ble bare utrolig overrasket over at Dorsin tenker at spillere i Norge opplever RBK som den mest attraktive klubben i Norge. Våre spillere er opptatte av å utvikle seg selv, laget og klubben hver eneste dag. Jeg tror mange ser Bodø/Glimt som en perfekt arena for å kunne utvikle seg videre og deretter eventuelt kunne ta steget videre ut i de største ligaene i Europa.

Tror ikke nødvendigvis spillerne ser på RBK som en oppgradering

Glimt har solgt flere spillere til utlandet det siste året, senest gikk Jens Petter Hauge til den italienske storklubben Milan.
Poengkonge Zinckernagel er på utgående kontrakt og kan dermed hentes gratis før neste sesong, med mindre han signerer ny avtale med Glimt.
– Når det gjelder Philip, er det vel enkelt å forstå at han står på mange klubbers lister, inkludert RBK. Han står også på vår liste, sier Thomassen og indikerer dermed at Glimt ikke har gitt opp å få dansken til å skrive under på en ny avtale.
– Hvis de ikke får førstevalgene sine ute i Europa, så ser de at Rosenborg alltid er oppe i toppen. Det er en storklubb i skandinaviske mål og kan betale okay skandinaviske lønninger, og det gjør det interessant. Det kan være et større springbrett enn det man får i Bodø/Glimt, sa Dorsin i den nevnte «Rasmus og Saga» -podcasten.
Thomassen virker ikke helt enig.
– Selv om Trondheim er i Europa, er nok ikke det stedet våre spillere først tenker på. All utvikling handler om å gjøre det harde, gode arbeidet hver eneste dag. Det er det Bodø/Glimt har å tilby. Foreløpig ser det ut til å være en god resept.
Zinckernagel sier til Eurosport.no at han er godt kjent med interessen fra Rosenborg. Utover det har han lovet agenten sin ikke å kommentere overgangsrykter den kommende tiden.
Se siste Indre Bane her:

Brann mot LAN, Glimts veiskille og nedrykksnerver

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31