Jens Petter Hauge har tidvis levert gnistrende spill for gulljaktende Bodø/Glimt denne Eliteserie-sesongen. Venstrekanten står med imponerende ti mål og syv assists så langt.
Storformen har ikke overraskende ført til at han er blitt koblet til flere utenlandske storklubber. Tidligere i august var Manchester United-speideren Tommy Møller Nielsen på plass da Hauge og Glimt møtte Sandefjord. Belgiske Cercle Brugge var også interesserte tidligere i sommer, men da valgte Hauge å takke nei.
Og den ettertraktede 20-åringen bekrefter overfor Eurosport.no at mange er interesserte.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
– De er stort sett i de fleste ligaene, slik ting ser ut nå, sier Hauge.

– Flere interessante klubber

Han lar foreløpig agenten ta seg av alt som har med en mulig overgang å gjøre. I juli gjorde han det klart at han blir i Glimt enn så lenge, da overgangen til Cercle Brugge virket som nærmest.
– Det var jo et veldig sterkt signal «JP» kom med. Det er vi veldig glade for som klubb. Jeg tror spillerne våre vil være med på å se hvor langt dette eventyret kan gå, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.
Og Hauge selv har fortsatt null hastverk med å komme seg vekk fra Bodø.
– Det er flere interessante klubber på banen. Vi får nesten se hva som skjer. Hvis han (agenten) sier det er mulig å få til noe nå, så kan det hende vi gjør det. Hvis ikke skal jeg klare å holde fokus på det jeg skal gjøre, uansett om det blir salg eller om vi venter til senere.
For det er liten tvil om at han ønsker å se hvor Glimt-eventyret ender denne sesongen. Hauge åpner for å ordne en overgang allerede den neste tiden, for så å gå på utlån tilbake til Glimt ut Eliteserie-sesongen. Det vil i så fall være en løsning ikke helt ulik den fjorårets Kniksen-vinner Håkon Evjen valgte da han dro fra Glimt til AZ. Evjen signerte avtalen i august, men sluttet seg ikke til den nederlandske klubben før 1. januar.
– Det er en mulighet. Hvis vi kjenner det blir best for meg, blir det nok å gå for det, men det er vanskelig å konkludere med noe som helst.
Se Hauge snakke om utenlandsmulighetene her. Saken fortsetter under videoen:

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

Ønsker å bygge

Daglig leder Thomassen er tydelig på at Glimt ikke er i noen posisjon der de er nødt til å selge spillere.
– Vi har en utrolig spennende avslutning på årets sesong og en like spennende neste sesong foran oss. Det handler om klubbens attraktivitet for spillerne som skal være her. Vi har ikke tenkt å tømme ut noen, selv om det kan ligge noen korte penger der. Vi har tenkt å bygge for å se hva vi kan få til sammen.
Han har likevel på ingen måte planer om å nekte spillere utreise til en stor utenlandsk klubb om spilleren føler «det er muligheten».
– Vi skal være med de gutta som reiser til større ligaer og klubber, men som vi spiller nå, må prisen også være i tråd med kvalitetene de representerer. Da er det også klubber som ikke er interessante, hverken for spillerne eller oss, sier Thomassen.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54