• Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
– Det er fryktelig stort for meg. At en klubb som Glimt har lyst å signere meg er stort, sier Vetti til sin egen klubb.
Bergenseren, som er halvt helgelending, har signert en avtale som binder han til klubben fram til sommeren 2025.
Eliteserien
Regjeringen åpner for flere tilskuere på idrettsarrangementer
20/01/2022 PÅ 20:24
Gaute Vetti blir med det Bodø/Glimts andre signering denne uken, etter at de på mandag sikret seg tidligere Sandefjord-spiller Brice Wembangomo.

– Fikk sjokk

Vetti slet voldsomt med skade i 2021-sesongen, og maktet kun å notere seg for åtte kamper for Sarpsborg 08. Tidligere står midtbanespilleren med 38 kamper fra start på tre sesonger, fra 2018 til 2020.
– Jeg fikk høre om den interessen for første gang i sommer. Da fikk jeg litt sjokk, og trodde ikke på det. Da jeg fant ut at det var reelt ble jeg veldig glad og fant fort ut at det var noe jeg hadde lyst til. Jeg har veldig tro på det de driver med her og det virker som de har stor tro på meg også, fortsetter Vetti til sin nye klubb.
Interessen for Gaute Vetti har vært stor, og de siste året har midtbanejuvelen vært linket til en rekke klubber – inkludert de helgule seriemesterne fra Bodø.

«Diamanten»

I august uttalte sportssjef Thomas Berntsen overfor Sarpsborg Arbeiderblad at klubben så på Vetti som svært viktig, og at de som endte opp med diamanten virkerlig måtte punge ut.
– Vi har investert 3,5 år i Gaute, og vi ser på ham som diamanten vår. Jeg skjønner at klubber utenfra tenker at nå kan de skaffe seg et talent de kanskje skal få til, men den klubben som skal kjøpe Gaute fra oss skal betale den prisen det koster å hente et av Norges desidert største midtbanetalenter, sa Sarpsborg 08-sjefen til avisen.
I samme anlending utnyttet Discovery-ekspert Joacim Jonsson å skryte av Gaute Vetti i Indre bane.
– Det er en av Eliteseriens beste midtbanespillere. En frisk Gaute Vetti hadde gått inn på samtlige midtbaner i Eliteserien. Så enkelt er det. Holder han seg frisk, er han ikke i Sarpsborg lenge, sa han i podcasten.
Etter at salget nå er et faktum sier Thomas Berntsen at Sarpsborg 08 helst skulle sett at Vetti fortsatte i Solbyen.
– Gaute ville vekk og oppsøke et nytt miljø for å få bukt med sine utfordringer. Vi ønsket på vår side at han skulle forlenge kontrakten her, men når vi dessverre ikke klarte å overtale ham, ønsker vi han all hell og lykke i Bodø/Glimt, sier sportssjefen på Sarpsborg 08s hjemmesider.
Eliteserien
Kritisk til klubbleder etter avisartikkel: – Ikke med på noe spill
20/01/2022 PÅ 19:48
Eliteserien
Michelsen forlenger: – En av de beste trenerne i Eliteserien
20/01/2022 PÅ 18:05