Glimt fosset over sjanseløse tangotrøyer: Tangerte 17 år gammel seiersrekord

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 13/07/2020 klokken 00:43 GMT+2

Ustoppelige Glimt dro fram fem målscorere av hatten og sikret sesongens sjuende strake seier. En av dem var en utlånt leiesoldat fra nettopp Aalesund.

Bodø/Glimt

Aalesund - Bodø/Glimt 1-6
Bodø/Glimt slet reglerett Aalesund i filler gjennom store deler av kampen, og de helgule fra nord var nesten nødt til å be arrangørene på Color Line stadion om å finne fram kuleramma i løpet av den andre omgangen.
Kjetil Knutsens mannskap ga seg ikke før det stod 1-6 på skjermen, og inntok dermed tabelltoppen nok en gang denne sesongen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Aalesund - Bodø/Glimt 1-6

– Dette var en god fotballkamp fra Bodø/Glimt sin side. En imponerende gjennomført bortekamp, sier en godt fornøyd Glimt-trener til Eurosport etter storseieren over Aalesund.
Jens Petter Hauge spilte samtlige 90 minutter, i tillegg til å score Glimts fjerde mål for dagen.
– Vi starter kampen bra, og svarer omtrent umiddelbart etter at vi får et mål i fleisen, så det viser den moralen vi har i dette laget. Det er sinnsykt deilig, sier lynvingen fra Bodø etter søndagens solide trepoenger.
Se hva Jens Petter Hauge hadde å si etter kampen mot Aalesund. Saken fortsetter under videoen.

Hauge roser lagkameratene etter storseieren: – Vi gjør akkurat som vi vil utpå der

Tangerte seiersrekord

Serielederne tangerte samtidig Rosenborgs 17 år gamle seiersrekord, da de helgule fra nord sikret sin sjuende strake seier i sesonginnledningen. Trønderne var det eneste laget som hadde vunnet de sju første kampene i en sesong, noe de oppnådde i 2003, men det var altså før Glimt besøkte Sunnmøre søndag kveld.
Med oppskriftsmessige scoringer av Phillip Zinckernagel og Jens Petter Hauge, i tillegg til at både Ulrik Saltnes og Victor Boniface fant nettmaskene, var det en annen som stjal overskriftene etter Glimts trepoenger på Color Line stadion.
Sondre Brunstad Fet er utlånt fra nettopp Aalesund, og etter halvtimen spilt dukket indreløperen opp scoret 3-1 målet til de helgule.
– Det var en enkel tap-in, så det var deilig det, sa en tilfreds leiesoldat til Eurosport i pausen.
Se hva en fornøyd Kjetil Knutsen sa til Eurosport etter kampen. Saken fortsetter under videoen.

– Dette var en imponerende gjennomført bortekamp

25 innslupne og jumboplass

Til tross for at Holmbert Fridjonsson utliknet for Aalesund ett kvarter etter ledermålet til Philip Zinckernagel, var det enveiskjøring fra ende til annen for et Glimt-lag i kalasform.
– Den andre omgangen er betydlig dårligere enn den første. Dette var skuffende, sier en ærlig Lars Bohinen etter stortapet.
Med seks mål i sekken etter søndagens kamp og 25 innslupne totalt, er det grunn til bekymring for Bohinen og resten av tangotrøyene. Aalesund ligger på jumboplass og har fortsatt til gode å kapre årets første seier i Eliteserien.
– Det begynner å brenne under beina våre nå, det må vi innrømme. Vi må vinne den neste kampen mot Sandefjord, og i løpet av de neste kampene må vi ha en god del trepoengere, fortsetter AaFK-treneren.
Neste runde reiser altså de orange til Sandefjord, mens serieleder Glimt skal i aksjon mot Kristiansund på Aspmyra.

Slik stilte lagene

Aalesund (3-4-3): Kongshavn - Grønner, Gretarsson, Klinkenberg - Sno, Carlsen, Bizoza, Olafsson - Castro, Fridjonsson, Haugen
Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampstead, Høibråthen, Lode, Bjørkan - Brunstad Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge