Bjørkan har sett mannskapet sitt herje i Eliteserien så langt. Nordlendingene troner alene på topp etter seks seire på de seks første kampene. I snitt har gultrøyene scoret fire mål per kamp.
– Det vi opplever nå er helt fantastisk, sier Aasmund Bjørkan til NTB.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
11 TIMER SIDEN
Han er selv bodøværing og står med 259 kamper for Bodø-laget. Bjørkan erkjenner at det er leit at ikke byens befolkning får følge lagets opptur på nært hold.
– Det er litt trist. Så er vi selvsagt en del av resten av samfunnet og følger de reglene som er. Men ja, det er trist at ikke alle som vil kan komme på Aspmyra for å se den fotballen laget leverer nå. For det er spesielt, sier Bjørkan.

Stolte bodøværinger

Han tror hele byen er kry over det gultrøyene leverer.
– Vi får skryt fra alle hold for fotballen vi spiller. Min opplevelse er at det er en stolthet der ute. At folk setter pris på og er stolt over klubben og byen sin.
Men 57-åringen er klar på at vinden fort kan snu.
– At det går bra nå, betyr ikke det kommer til å gå like bra i fortsettelsen. Det er ingen her som tar det som en selvfølge at det skal være sånn, sier han, og fortsetter:
– Vi bokser på mange måter over vår vektklasse, både med tanke på økonomi og rammevilkårene opp mot våre konkurrenter.

Forsiktig optimist

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen er enig med Bjørkan, men er tydelig på at han bruker lite tid på «hva som kunne vært».
– Vi er ved godt humør og mot, selv om vi selvfølgelig skulle ønske å spille for fulle tribuner, sier Thomassen til NTB.
– Inntektsbortfallet vil man ikke få kompensert fullt ut, det er klart. Vi håper å komme ut med et brukbart økonomisk resultat og generere nok inntekter til å bære båten gjennom et vanskelig og utfordrende 2020, tilføyer han.
Bodø/Glimts neste oppgjør er bortekampen mot Aalesund kommende søndag.
Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball jobber med å få til en dansk tilskuermodell også her til lands og har samarbeidet med den danske divisjonsforeningen.
– Vi har fått tilsendt alt de har gjort av vurderinger og en evalueringsrapport. Det har vært drevet i samarbeid med myndighetene, og det har vært ønsket av dem. Vi håper å få til det samme i Norge. Vi har stor respekt for kompleksiteten som ligger i å åpne opp samfunnet gradvis og kontrollert, sa Leif Øverland i Norsk Toppfotball til Eurosport nylig.
(©NTB)

Rekdals analyse: Derfor passer Junker perfekt i Glimt

Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09