Haugesund - Sandefjord 3-2
– Jeg tenkte ikke så mye, det var bare å fyre løs. Jeg gjorde som så mange andre ganger i år, og bare dunket den opp i krysset. Det var deilig, det, sier Velde til Eurosport.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Oppgjøret i Haugesund var av det meget innholdsrike slaget, og det var ikke langt mellom høyde- og bunnpunktene.
Først sendte Benjamin Tiedemann Hansen hjemmelaget i ledelsen, før Kristoffer Normann Hansen utlignet etter en Harmeet Singh-pasning noen minutter senere. På TV-bildene kunne det nesten se ut som at ballen hadde retning utenfor stolpen før den traff en tust i det våte Haugesund-gresset, men Sandefjord-spilleren vil trolig konkludere med at det var en milimeterpresis avslutning.
Så tok Haugesund ledelsen igjen etter drøye halvtimen. Ibrahima Kone dro seg fri og skjøt, og selv om ballen gikk nærmest rett på ham, fomlet keeper Jacob Storevik kula inn over streken.
En fæl tabbe av målvakten, som dog skulle gjøre opp for seg en liten stund senere.
For Mats Haakenstad valgte å rive i Kone innenfor straffefeltet. Den så noe billig ut, men dommeren fikk mulighet til å blåse, og gjorde nettopp det.
Med Niklas Sandberg ute, gikk Kristoffer Velde frem til straffemerket. Storevik gikk til riktig hjørne og reddet strålende.
Etter pause satte Marti Cifuentes – som ikke får fornyet kontrakten i Sandefjord – inn sin landsmann Rufo, som ikke brukte lang tid på å takke for tilliten. Forarbeidet var vakkert, da Enric Valles hælsparket Rufo alene med keeper, og sistnevnte gjorde ingen feil.
Han feiret utligningen med å samle hendene til et hjerte.
– Vi har prøvd å holde fokus på det vi skal, men det er klart at det har nok tappet litt energi i gruppa. Vi viser mye bra, men det er bare å gratulere Haugesund med et nydelig mål, men det er selvfølgelig tungt å dra hjem uten noe, sier Lars Grorud til Eurosport.
Veteranen legger ikke skjul på at han synes det er leit at Cifuentes ikke skal fortsette i klubben.
– Det synes jeg er dumt. Han har vært treneren min i to og et halvt år, og jeg synes han er veldig flink. Men det er ikke vi som bestemmer det. Av ulike årsaker har de valgt å gå en annen vei i klubben nå, og det må vi spillerne bare respektere. Vi skal gi alt vi kan for å gi Marti og teamet hans en fin avslutning på det som har vært et eventyr.
(Artikkelen fortsetter under Cifuentes-intervjuet):

Cifuentes roser spillerne – taus om Aalborg

Med om lag 25 minutter igjen havnet Singh og Bruno Leite i tottene på hverandre i en småamper vals ute på det grønne dansegulvet: Gult kort til begge.
Det gule ble til rødt for Singh noen minutter senere, da han kom altfor sent inn i nettopp Leite i en duell, og fikk sitt andre gule og dermed tidlig dusj. Leite hinket av banen et par minutter etterpå.
– Det gule kortet på den andre er fint, men det første er nok bare en urutinert dommer. Det må være litt temperatur, og vi gjør ikke noe annet enn å dytte hverandre. Han legger lista altfor lavt, spør du meg, sier Singh, som mener det må være lov med såpass.
– Vi spiller fotball. Det er kontaktsport og et produkt for publikum og supportere. Det må være temperatur. Uten tenning, er det vanskelig å motivere seg. Dommeren tillater ikke det i det hele tatt.
Velde, som tydelig var frustert og egen straffemiss tidligere i kampen, tok også han ansvar for å rette opp feilen sin. Omtrent akkurat i det kampuret bikket 90 minutter avanserte han med ballen, fant en åpning og dundret den inn i nettet.
En klassescoring fra Velde.
På overtid var Storevik virkelig nær å gjøre det helt store, da han ble med opp på corner. Målvaktens heading gikk til Rufo, men hans flikk ble stoppet på vei mot mål.
– Jeg er fornøyd med måten vi spilte på og stolt av gutta. Jeg håper det var en morsom kamp for tilskuerne, sa Sandefjord-trener Martí Cifuentes til Eurosport
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00