• Se «Kampene vi husker: Viking-Kongsvinger 2018» onsdag klokken 17.50 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
I onsdagens «Kampene vi husker»-sending mimrer Iven Austbø og Tommy Høiland tilbake til november 2018 da de sikret opprykket etter seier mot Kongsvinger.
Høiland husker hvordan han følte det da dommeren blåste av kampen og de var klar for Eliteserien. 16 000 tilskuere stormet banen for å feire med spillerne.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
19 TIMER SIDEN
– Jeg husker bare at jeg la meg rett ned på bakken. Jeg var helt utmattet egentlig, for vi hadde jobbet knallhardt hele gjengen og i løpet av hele året. Vi visste det kom til å bli tøft, alle ville slå oss. Og når du endelig når målet ditt, så går du tom for energi. Jeg la meg rett ned og når jeg reiste meg igjen så var det 16 000 ute på banen, så det var et nydelig minne for livet, forteller Høiland.
Austbø husker også godt lettelsen og forsøker å beskrive hva som skjedde da kampen var over.
– Det var jo bare en stor lettelse, ikke bare for oss spillere, men også for publikum, klubben, byen og hele pakken, at vi var tilbake der vi hører til. Så det var bare en gledesrus. Du vet jo ikke hvor du skal gjøre av deg nesten, du bare løper rundt, smiler og hoier. En mann på over 30 oppfører seg som en 12-åring og springer rundt. Jeg husker nesten ikke hva som skjedde en gang, det var bare glede, sier Austbø.
Så du denne? Saken fortsetter under:

Avslører hvorfor han fikk krampe i opprykkskampen

– Sank en stein ned i magen

Men det var ikke ikke helt uten dramatikk at opprykket ble sikret. En tabbe av keeper Austbø etter halvtimen spilt gjorde at ballen gikk mellom beina hans, og at Kongsvinger utlignet til 1-1.
– Hva var det som skjedde, Iven?
– Det er et godt spørsmål. Det vet jeg ikke selv. Det er et enkelt innlegg, så smetter den bare gjennom beina. Og jeg husker bare at jeg tenker «nei, hva er det nå som skjer?». Så blir jeg litt forbannet på mine egne spillere, for «hvorfor i helsikken kan ikke de stå der å banke den ballen avgårde, hvorfor skal han komme der?». Men det er jo sånn det er. De scorer 1-1, så må vi bare jobbe på videre. Jeg kunne ikke gjøre noe med det der og da.
Han forteller hvordan han måtte nullstille i pausen på stillingen 1-1.
– Alle vet at når man går ut på en fotballbane så kan vi gjøre feil og jeg gjorde en feil. Det var jo en stor kamp jeg gjorde en feil i, men hvis det skal prege deg i de resterende minuttene gjennom kampen, så sliter du litt. Da klarer du ikke å være til stedet heller. Og derfor ville jeg ikke snakke noe særlig om det, for jeg ville legge det fortest mulig bak meg og gå ut i andre omgang og kjøre på og prestere best mulig.
Viking kjempet sammen med Mjøndalen og Aalesund om de to opprykksplassene og keeperen forteller hvordan det føltes da han fikk vite at AaFK hadde scoret mot Strømmen.
– Det følte jeg gikk veldig bra, helt frem til jeg hørte at Aalesund hadde gått opp i 1-0. Da sank det en stein ned i magen. Og da måtte psykologen Austbø frem å jobbe selv, for da var jeg ganske langt nede. Men jeg klarte å prate meg såpass mye opp og fullføre kampen på en bra måte. Samtidig så hjelper det jo når man ha Tommy og Zymer som fikser biffen fremme, smiler Austbø.
Viking vant kampen 3-1 etter scoringer av Johnny Furdal, Høiland og Zymer Bytyqi.
Få et gjennsyn med Viking-Kongsvinger 2018 i Se «Kampene vi husker» onsdag klokken 17.50 på Eurosport Norge og Dplay!
Se Eurosports sendeskjema:
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
21 TIMER SIDEN