I likhet med for flere andre Mjøndalen-spillere gikk Christian Gauseths kontrakt ut ved årsskiftet, noe som betyr at Mjøndalens store lederskikkelse på banen nå ikke er kontraktsfestet til klubben.
– Per definisjon er jeg jo klubbløs. Men jeg har ingen bekymringer i livet mitt akkurat nå, sier han på telefon til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
MIF-spillerne reddet plassen i Eliteserien med seier i kvaliken 28. desember. Nå har spillerne fått noen fridager før blant annet 36 år gamle Gauseth skal i samtaler med klubben om veien videre til uka.
– Vi får nå se hva som kommer ut av samtalene. Jeg skriver ikke under på hva som helst, forteller han, før han fortsetter:
– Jeg er trygg på at jeg får tilbud fra flere klubber, jeg.
Det er dog ingen tvil om at han har gode forhandlingskort, for tar man med kvalikkampen mot Sogndal i statistikken og sammenligner Mjøndalens poengfangst med og uten Gauseth i 2020, er tallenes tale klar:
19 kamper med Gauseth involvert - 24 poeng
12 kamper uten Gauseth involvert - 6 poeng
Eurosport har snakket med sportssjef André Nevstad. Han ønsket ikke å kommentere Gauseths tilfelle konkret.
– Christian er en kapasitet på mange felt. Det er mange ting han kan spille på - også den dagen han gir seg. Men jeg ønsker ikke å gå inn på enkelttilfeller før vi har snakket ferdig med de det gjelder.

– Får se hva klubben kommer med

Den alltid kontroversielle midtbanespilleren er klar på at Mjøndalen har en totalpakke som gjør at det er naturlig å tenke seg at karrieren fortsetter der.
– Jeg har en trener jeg tror på, en sportssjef jeg tror på og en spillergruppe jeg tror på. Mange ting ved Mjøndalen er veldig bra, så får vi se hva klubben kommer med.
Og skulle karrieren i brunt være over for denne gang?
– Om vi ikke blir enige, så er jeg veldig komfortabel med det jeg har gjort som kaptein de siste årene, sier han.
Han er klar på hva slags forsikringer han ønsker fra klubben for å være trygg på at han blir med én sesong til.
– Jeg sa før sesongen at vi er skodd til å komme topp ti. Det mener jeg fortsatt. Vi må være veldig tydelige på hva vi skal framstå som på veien videre. Hvis jeg skal være med videre, så kan vi ikke vingle.
– Organiseringen av hvordan vi trener, spillerlogistikk, spillestil og alt sånn er med på å påvirke det. Vi har funnet noen svar i høst som jeg tror vi bygger videre på.

Ønsker å være spiller

36-åringen har vært tett involvert i sportslige avgjørelser i løpet av 2020. Det har ikke vært skjult at han og Vegard Hansen har samarbeidet tett når det kommer til hvordan den sportslige biten i klubben skal styres. Likevel ønsker han ikke å involveres i trenerteamet - ennå.
– Jeg ønsker å være spiller. Det krever nok det når man nærmer seg 37 år. Jeg har nok på min tallerken. Det kan nok bli interessant med den type rolle senere.
– Jeg jobber veldig godt med André og Vegard. Vi er veldig like, og sånne folk er det veldig spennende å se inn i framtiden med.
Dette sa han om eget lag etter at plassen var sikret:

Hyller lagkameraten etter å ha sikret Eliteserie-plassen: – En fremtidig kaptein

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33