Fredag 24. september er en gledens dag i norsk idrett. På en pressekonferanse bekreftet avtroppende statsminister Erna Solberg at det blir fullgjenåpning i idretten.
Det betyr farvel til begrensninger på antall tilskuere og testing i forkant.
De aller fleste klubbene har allerede vært ute i sosiale medier for å spre det glade budskap – med beskjed om at de kommer tilbake med mer informasjon etter hvert.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det har kokt litt nå, altså, sier Robert Lauritsen på telefon til Discovery.
– Jeg var fremdeles litt usikker og leste først at det kanskje ikke var før til uken, så jeg måtte ta en del telefoner sentralt. Nå kjenner jeg det bare på hele kroppen, det er gåsehud og glede. Det er nesten uvirkelig. Vi må bare nyte tilbakemeldingen som kom i dag, fortsetter han om beskjeden som gjør at de kan gjøre døren høy og porten vid når Tromsø kommer på besøk på Åråsen lørdag klokken 18:00.
Men bare nyte, kan de ikke. For det er nok å gjøre når det gjenstår bare et drøyt døgn til oppgjøret.
– Det første vi gjorde var å avbestille alt av teststasjoner og den biten der. Og så handler det om gjøre om på begrensningene i billettsystemet, så vi kan få solgt nok av billetter, og at folk kan få sitte på de plassene de ønsker. På sine faste plasser og uten et sete mellom.
– Og så må vi selvsagt forsøke å få frem budskapet til alle som er glade i fotball om at de nå har muligheten til å se en Eliteserie-kamp helt uten restriksjoner.
– Har dere nok kaffe og pølser og alt?
– ...
– Det var et poeng som kom veldig kjapt på. Jeg tror vi har varer som holder til 4.500 og det betyr nok at kan være fare for at noe blir utsolgt. Men jeg håper og tror alle har forståelse for det og ikke klager på akkurat det denne gangen, og så skal vi selvsagt gjøre alt vi kan for å gjøre det beste ut av det. Jeg skal ta en telefon til kioskansvarlig, så vi har nok kisoker og forhåpentligvis kan gi alle en best mulig opplevelse på Åråsen i morgen, sier Lauritsen.
På Lerkendal hadde man planlagt for kamp til Mjøndalen søndag. Nå kan de plutselig selge 13.000 flere billetter – til det som også skal være markeringen av Nils Arne Eggens 80-årsdag.
– Det er en gledens melding til hele Norge at vi nå endelig får åpne opp igjen. Tidligere i dag fant vi ut at det er 700 dgaer siden det har vært full åpning, sier Tove Moe Dyrhaug til Discovery.
Hun forteller at det trolig blir et lite etterslep med logistikken til søndagens kamp, da de allerede har solgt biletter med en meters avstand, men tror det meste er på plass.
– Alle som vil komme skal få komme, og vi har kontroll. Vi har nok litt problemer med leveranse, men vi får prøve å improvisere, men det tror jeg alle har forståelse for, sier Rosenborgs daglige leder.
At åpningen kommer tidsnok til hyllesten av Eggen var heller ikke noe som la en demper på gleden.
– Det er helt fantastisk, sier Dyrhaug.
Mediesjef Jørgen Stenseth har trolig også nok å gjøre. Han har besvart Discoverys to meldinger med to ord.
– Betyr de nye reglene at dere kan åpne opp Lerkendal helt?
– Ja.
– Oi, blir travelt da?
– Veldig.
Molde tar imot Viking til hjemmekamp søndag kveld. Direktør Ole Erik Stavrum har heller ikke besvart Discoverys henvendelse.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51