Populære sporter
All sport
Vis alt

Full oversikt over permitteringer: Status på alle Eliteserie-klubbene

Sondre Skandsen

Oppdatert 20/03/2020 klokken 08:06 GMT+1

Det er knallharde tider for Norges toppfotballklubber. Her får du statusen på de ulike lagene i Eliteserien.

Vif-Stabæk

Foto: Scanpix

Det permitteres over en lav sko om dagen. Covid 19-viruset, bedre kjent som korona, treffer knallhardt både i samfunnet generelt, men også i toppfotballen. Det tvinger klubbene til en rekke permitteringer i det som er en svært turbulent tid.
Under har Eurosport samlet informasjon om samtlige klubber og hvordan de har løst permitteringskabelen. Oversikten oppdateres fortløpende:

Rosenborg

Rosenborg permitterte torsdag kveld 39 stykker totalt fra adminstrasjonen. Ni av disse er delvis permittert. De midlertidige kuttene gjøres blant annet i SalMar-akademiet. Tove Moe Dyrhaug innrømmer at det er vonde tider for norsk fotball.
– Dette er en tung dag som leder i Rosenborg, men vi så ingen annen utvei enn å permittere ansatte. Fotballen har stoppet opp og de fleste i administrasjonen har ingen arbeidsoppgaver, sier hun.
Foreløpig skal ingen spillere i Rosenborg være rammet.

Sarpsborg 08

Espen Engebretsen, som er daglig leder i S08, forteller til Eurosport at man sitter på gjerdet i Østfold.
– Vi vurderer fra dag til dag, uten at vi har landet på noen beslutninger. Vi gjør det vi kan for å unngå å permittere og har ikke iverksatt noe ennå. Vi sitter på gjerdet og vurderer.
– Foreløpig har vi jo en dato på oppstart av serien, selv om den kanskje blir flyttet. Vi forholder oss til den datoen akkurat nå. Men blir det ytterligere utsatt, kan det nok hende at vi må gjøre noe.

Vålerenga

Vålerenga melder på sin hjemmeside torsdag at de har sendt ut permitteringsvarsler til trenere og støtteapparat. Videre skriver de at det også er sendt ut permitteringsvarsler til administrasjonen som effektueres fra i dag.
Senere samme dag melder VG at VIF også permitterer spillerstallen.
– Alle spillerne har fått permitteringsvarsel utenom fire stykker som ikke oppfyller kravene til å få dagpenger, sier han til avisen.
De fire det gjelder tjener under 0,75 G.

Brann

Daglig leder Vibeke Johannesen var gjest i "Indre bane i karantene" denne uka. Der snakket hun om de omfattende økonomiske utfordringene som knyttes til situasjonen.
– Vi har et ansvar om å redusere kostnader nå fra dag til dag. Det blir vår oppgave å se på det framover.
Torsdag kom meldingen på Branns hjemmeside om at ledergruppen, spillerne og trenerteamet permitteres ikke, men går ned 20 prosent i lønn. 25 ansatte i administrasjon, drift og akademiet blir permittert.

Haugesund

FKH var den første klubben til å havne i hardt vær etter å ha permittert spillere. Først ble deler av støtteapparatet permittert tidlig. Så forsvant resten av trenerteamet og samtlige spillere, minus fem stykker, også tatt med i dragsuget.
Disse fem var Kevin Krygård, Ibrahima Wadji, Mikkel Desler, Benjamin Källmann og Alexander Amitzböll.
Fredrik Pallesen Knudsen, som er spiller og NISO-representant i klubben, innrømte overfor Eurosport at det er en stressende situasjon de permitterte spillerne nå befinner seg i:
– Man er jo en individualist oppi alt dette her. Til syvende og sist må man tenke på seg selv. Regningene skal betales.
Samtidig reagerte Joacim Jonsson kraftig på FKHs håndtering.
– Vi prater om verdier, solidaritet, stå sammen og en for alle, alle for en. Men når alt blir en realitet, viser det seg at det kun er tomme ord, skrev han i sitt blogginnlegg - det kan du lese her.

Viking

I Stavanger har man gått ut til Aftenbladet og sagt at man ikke skal permittere spillere eller trenere rundt A-laget denne uken. Man har derimot permittert deler av administrasjonen og trenere ellers i klubben.

Molde

Eurosport har ikke lyktes å komme i kontakt med en representant fra Molde rundt permitteringssituasjonen, men RB skriver torsdag at det kommer til å bli en realitet, også på Aker Stadion.
Men det blir foreløpig ingen spillere eller trenere knyttet til A-laget. Situasjonen er uansett tøff for klubben, noe daglig leder Ole Erik Stavrum bekrefter overfor avisa.
– Dette synes jeg er veldig vanskelig, og for meg er dette en utrolig ubehagelig situasjon. Heldigvis har vi møtt velvilje, forståelse og dugnadsånd fra de ansatte her på huset. Jeg opplever at vi har hatt en ryddig prosess og en fin dialog. Det virker som alle er innforstått med at dette skjer overalt og forberedt seg på at det også vil skje i MFK. Det blir i løpet av dagen eller morgendagen, sier direktøren til Romsdals Budstikke.

Strømsgodset

Strømsgodset gikk først ut med at deler av administrasjonen fikk permisjon, uten å gå ut med nøyaktig antall. Onsdag kveld skrev Drammens Tidende at også hele utviklingsavdelingen ble permittert i tillegg.
Dag Lindseth Andersen, som er daglig leder i Godset, informerte videre til avisen at det i løpet av denne uken skal foregå samtaler med spillere og trenere om eventuelle permitteringer rundt A-laget.
Torsdag snakket Eurosport med Lindseth Andersen etter det kom fram at også resten av A-laget - både spillere og trenere - ble permittert.
– Alle i spillergruppa og trenerteamet er informert om dette, og vi jobber med å sende ut permitteringsvarslene nå. Vi opplever at det er stort forståelse for dette hos alle våre ansatte og at vi står sammen om dette.
– Vi kommer antagelig til å drifte klubben med et par årsverk fordelt på et par personer. Jeg kommer selv til å være her en del og ha kontakten med media. I tillegg til noen andre personer med ansvar.

Mjøndalen

I Mjøndalen permitterer man 20 ansatte i akademiet og administrasjonen. De skriver følgende i en pressemelding:
"MIF Fotball har i dag sendt ut permitteringsvarsel til hele administrasjonen i toppfotballen, samt ansatte i Sparebanken Øst Akademiet. Permitteringen har effekt fra mandag 23. mars"

Bodø/Glimt

I motsetning til en rekke andre klubber, velger fjorårets sølvvinner i Eliteserien å se situasjonen an. Foreløpig har ingen i klubben blitt permittert, og det er ikke sikkert det skjer med det første heller.
– Vi gjør ikke noe umiddelbart. Vi ser an situasjonen de nærmeste ukene, forteller daglig leder Frode Thomassen til Avisa Nordland.
Så du denne? (saken fortsetter under videoen):
picture

Lar seg provosere av klubber som går rundt regelverket: – Forkastelig

Odd

For Odd sin del ble samtlige trenere permittert.
– Vi permitterer alle trenere. Varsel har nå gått ut, mellom 80 og 100 prosent, skriver Odds daglige leder, Einar Håndlykken i en sms til Telemarksavisa klokken 14.45 torsdag.
Han sa også til avisen at det ikke ville bli tatt en avgjørelse rundt spillerene torsdag.

Sandefjord

I Sandefjord permitteres samtlige, men det er gjort et par få unntak. Skadde spillere, som dermed er sykemeldt, blir ikke permittert. Det samme gjelder spillere som ikke har rett på dagpenger. Dette bekrefter klubben overfor Sandefjord Blad.
Daglig leder Espen Bugge Pettersen forteller at det aldri var aktuelt å gjøre som f.eks. Haugesund, som valgte å ikke permittere enkeltspillere grunnet verdien deres i penger.
– Det ville bli et helt feil signal til gruppa om vi ville valgt å utelate noen spillere fra permitteringer, og med det indirekte si at noen betyr mer for oss enn andre, er ikke vi noe ønsket. Ingen skal føle at de er mindre verdt for oss i Sandefjord Fotball.

AaFK

Tangotrøyene kom torsdag ettermiddag ut med en pressemelding om permisjon i klubben, i et skriv på sine egne nettsider.
– Vi har sett oss nødt til å permittere ansatte i klubben, samtidig som at flere er sykmeldt som følge av situasjonen. Våre spillere er fortiden sykmeldt som følge av at de er i lovpålagt karantene av myndighetene, og er ute av stand til å utføre sin jobb som fotballspiller.

Kristiansund

Styreleder i KBK, Per Otto Dyb, forteller at klubben skal avgjøre permitteringsspørsmålet på fredagens styremøte.
– Vi har sendt ut varsel til ansatte om permittering, men foreløpig er ingen tilknyttet A-laget berørt, sier styrelederen til Eurosport.no.
– Permitteringer rundt A-laget vil bli drøftet på et møte på fredag. Der skal vi være redelige og ryddige. Vi skal ivareta både laget og klubben.

Stabæk

Torsdag formiddag kom det fram at Stabæk permitterte et stort antall ansatte i administrasjonen.
– Dette er selvfølgelig en kjempeutfordrende situasjon for oss, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, til Budstikka.
I følge avisen skal det gjelde 33 ansatte hos bæringene, fordelt på administrasjon, ungdomslag og breddelag. A-laget er spart inntil videre.

IK Start

Enn så lenge spares spillerene i IK Start. Men Fædrelandsvennen får bekreftet fra klubb-hold at 14 ansatte blir permittert.
– Dette er den vanskeligste kampen Start har stått i, forteller fungerende styreleder Christopher Langeland til avisen.
picture

Roser supporternes grep: – Vakkert og rørende

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame