Det melder Nordlys mandag.
Det har vært stor forvirring rundt framtiden til HamKam-spiss Ebiye Moses. I slutten av januar bekreftet TIL at klubben var enige med HamKam om en overgang. 10 dager senere sa 23-åringen selv at han ble værende i klubben, i en uttalelse til Hamar Arbeiderblad.
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
17 TIMER SIDEN
Nå skal saken igjen ha tatt en helomvending, og ifølge det Nordlys erfarer, har Moses godtatt en avtale som gjør at han blir TIL-spiller etter at den medisinske testen er bestått.
Nigerianeren reiser nordover for å slutte seg til klubben tirsdag, ifølge avisen, som også skriver at 23-åringen har senket sitt lønnskrav. Også iTromsø skriver at spilleren ikke kommer til å få topplønn i TIL, og melder samtidig at Moses har kostet om lag en halv million kroner.
HamKam skal ha vært interessert i å hente Henrik Udahl, men nå tyder alt på at han blir presentert som VIF-spiller innen kort tid.
I HamKam spilte han 15 kamper og scoret 4 som venstrekant forrige sesong. Der hadde han en kontrakt ut den kommende sesongen, som Tromsø nå skal ha kjøpt han ut av.
I tiden før HamKam spilte Moses for LSK, hvor han også ble lånt ut til Strømmen. Nå fortsetter karrieren etter alt å dømme i Tromsø. Totalt står spisseb ned 12 mål på 42 kamper i OBOS-ligaen og ett mål på 27 kamper i Eliteserien. De fleste kampene på øverste nivå har han spilt som innbytter.
Tidligere i år signerte Tromsø-klubben Tomas Olai Totland, som ble hentet fra Sogndal.
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
To forskjellige metoder: – Det kan vi bli litt straffet for
19 TIMER SIDEN