• Se vestlandsoppgjøret Brann - Haugesund lørdag fra klokken 20:00 på TVNorge. Kampstart 20:30 – sikre deg tilgang her!
– Jeg begynte på lærerutdanningen da jeg spilte i Vard, og hadde ikke Haugesund kommet på banen, så hadde jeg nok fullført den utdanningen. Da hadde jeg mest sannsynlig vært lærer i dag.
Det sier FKH-keeper Helge Sandvik som for alvor har tatt opp hansken mellom stengene etter at Per Kristian Bråtveit forlot Haugesund i forkant av 2019-sesongen. De to siste sesongene har Sandvik spilt 51 av 51 mulige Eliteserie-kamper for måkene fra haugalandet, og har for alvor vist seg som en viktig brikke for trener Jostein Grindhaug.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Selv erkjenner han at tilværelsen som proff fotballspiller i FKH er hakket bedre enn kombinert lærer og 2. divisjonsspiller på kveldstid.
– Ja, det må jeg si. Jeg har jobbet litt som lærer og trivdes godt med det, men det er travle dager når du må kombinere det med med trening på kvelden. Det er bedre å være heltidsproff, smiler sisteskansen.

Ble lagt merke til i AaFK

Veien til fast plass i Haugesund har vært litt krunglete for mannen som står med syv «smultringer» denne sesongen. Haugalendingen har, i likhet med flere andre fotballspillere fra området, periodevis vekslet mellom å spille i Vard Haugesund og i FK Haugesund. Høsten 2011 ble Sandvik lånt ut fra Vard til FKH 2, men tilværelsen for de hvite og blå ble ikke nevneverdig suksessfull.
Etter i underkant av fem måneder for andrelaget til FK Haugesund, bar det tilbake til Vard – der Helge Sandvik tilbragte de neste fire årene. Ifølge keeperen selv, slo han ikke ordentlig gjennom før han ble lagt merke til under et kort låneopphold i Aalesund i 2015.
– Jeg var fast i Vard fra jeg var 17 år gammel, og omtrent helt fram til jeg ble lånt ut til Aalesund. Utlånet i AaFK gjorde nok at Haugesund fikk opp øynene for meg, samtidig som at det var god timing at Per Morten Kristiansen ga seg den sesongen. De trengte en som kunne konkurrere med PK (Per Kristian Bråtveit journ.anm), og da var jeg et naturlig valg, forteller Sandvik til Eurosport.
Helge Sandvik måtte vente helt fram til slutten av 20-årene før han for alvor slo gjennom som fotballspiller. Det ser ikke burvokteren på som noen ulempe.
– Det er alltid en fordel med noen år på baken som keeper, og jeg er overbevist om at det er en fin alder å slå gjennom på. Jeg var jo aldri helt sikker på at jeg skulle slå gjennom i det hele tatt, fortsetter 30-åringen.

– Blitt en mer voksen keeper

For Helge Sandvik trekker spesielt fram rutine og erfaring som to viktige faktorer i beskrivelsen av hans egen vei til toppfotballivet.
– Det har skjedd veldig mye de siste årene, spesielt for min egen del. Jeg er mye mer profesjonell enn det jeg var tidligere, noe som også har ført til at jeg har blitt en mer voksen keeper. Jeg kjenner at det hjelper med en god del erfaring. Som keeper er du spesielt utsatt, og gjør du feil så er det merkbart. Det er mange som sliter med den biten der, men det liten tvil om at man takler det bedre jo eldre man blir, sier FKH-spilleren.
– Som keeper, er det kjipt å se at utespillere på eget lag drar ut til andre klubber tidlig i karrieren?
– Jeg tenkte nok litt i de baner tidligere. Som keeper er du i en litt annen situasjon, der du gjerne slår gjennom i en litt senere alder, svarer Sandvik.
– Lagkamerat Alexander Stølås har tidligere nevnt at han ønsker å spille til han er 40 år. Ser vi Helge Sandvik ute på banen de neste ti årene?
– Jeg er nok ikke helt der Stølås er, så ti år til blir det nok ikke. Tar ett år av gangen, så får jeg bare ta det som det kommer, ler siteskansen.
Helge Sandvik utelukker samtidig ikke at døren fortsatt står åpen for en mulig lærerkarriere – etter at skoene er lagt på hyllen.
– Vi får se. Det har blitt litt forandringer knyttet til utdanningen de siste årene, så må nok legge inn noe der om det skale bli aktuelt, smiler FKH-keeperen lurt.
Dette sier Helge Sandvik om en mulig FKH-retur for Per Kristian Bråtveit:

Ønsker gjerne den tidligere keeperhelten velkommen tilbake: – Da får han ta opp kampen med meg

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59