TRONDHEIM (Eurosport.no)
– Jeg forventer at han gir beskjed om hvordan han vil at ting skal være, utenfor banen og på banen. Og at det blir et hardkjør for å få ting på plass så fort som mulig, med mye terping på detaljer. Det blir bra, det er litt lettere å jobbe mot et mål når man har et litt mer langsiktig perspektiv, sier Børven til Eurosport.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Han og de andre Rosenborg-spillerne har nettopp gjennomført treningsøkta under Trond Henriksen og Geir Hansens ledelse. Slik fortsetter det i tre kamper til, frem til og med Stabæk-kampen 30. august.
Etter det er Hareide, ansatt på en halvannet år lang kontrakt - med mulighet for forlengelse inn i evigheten, ifølge styreleder Ivar Koteng - på plass og vil trolig ta tak umiddelbart.
– Ja, han har pondus, så jeg regner med han gir beskjed om hvordan han vil ha ting, og hva han forventer av spillerne og apparatet rundt. Og så får du velge selv om du vil være med eller ikke, sier Børven.
Han jobber fortsatt sammen med lagkameratene for å få relasjonene og rytmen til å sitte oftere, og nekter å skylde på manglende servering. I stedet mener han at han har mye å jobbe med selv også, men liker naturligvis at Hareide har varslet at han vil ha mange folk foran ballen i angrep.
– Jeg har jo lyst til å bare pøse på fremover, og få så mange innlegg som mulig. Men jeg vet ikke om det er det som er oppskriften for å vinne seriegull. Han har nok en plan, så får vi være med på å utføre den, sier spissen med et smil.
Keeperbauta André Hansen forteller at han er litt i sin egen skade-boble, men har selvfølgelig fått med seg ryktene og alt snakket om at Hareide var på vei inn likevel.
– Det er spennende, men det har det jo vært noen ganger de siste årene, vi har jo byttet trener noen ganger. Det kommer en ny mann med nye tanker, men sikkert også en god del gjenkjennelig, blant annet formasjonen 4-3-3 som vi kjenner godt, sier Hansen til Eurosport.
Hansen kjenner ikke Hareide personlig, men gleder seg til å bli kjent, og forventer at Åge er Åge og han kan få dem på det vinnende sporet igjen, som han sier.
– Jeg har egentlig bare en klar idé om det, og det er at Åge skal hjelpe oss til å bli det vi ønsker at Rosenborg skal være, og det er et lag som er uovervinnelige i Norge, fastslår målvakten.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med André Hansen her:

Hansen: – En klar ide om at Åge skal hjelpe oss å bli uovervinnelige i Norge

Helt Rambo

Både internt via sportslig leder Mikael Dorsin og eksternt gjennom ulike eksperter er det etterlyst en sterk, autoritær leder. Det må Hareide kunne sies å være.
– Jeg tror dette blir bra for oss. Vi er jo litt i angrepsposisjon nå, og å få inn en slik personlighet og en trener med så mye bakgrunn, tror jeg er godt for både laget og oss spillerne, sier Per Ciljan Skjelbred.
I motsetning til Hansen har han hatt Hareide som trener tidligere, i perioden da han var norsk landslagssjef.
– Så jeg vet sånn omtrent hva vi får, og det er jo en sjef. En som kan mye fotball og har opplevd mye. Han er jo hard, men også et menneske, så en god blanding der kan vi nok ha godt av. Vi får se, det er lenge siden for min del, men jeg har jo sett hva han har gjort og fulgt med litt. Det er spennende.
– Ja, det er jo blitt etterlyst en autoritær sjef og leder nå ...?
– Nå har vi hatt "Rambo" som sjef, da. Mer sjef får du kanskje ikke, sier Skjelbred med et smil.
Så spørs det om de finner et kallenavn på Hareide som kan matche seg med nettopp Rambo, kjælenavnet på Trond Henriksen?
– Vi får nok finne på noe lignende. Vi får se hvor galt det blir, gliser den tidligere Bundesliga-spilleren.
Ifølge Skjelbred er det som mangler det samme som det har vært siden han kom hjem; å kjenne igjen frekkheten i og måten Rosenborg skal spille angrepsfotball på, uansett formasjon og andre varianter.
– Men det er en prosess. Spillerne må forstå, se og skjønne når mulighetene er der. Det hjelper ikke om vi er tre-fire som ser og forstår det, hele laget må det.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Per Ciljan Skjelbred her:

Må finne kallenavn som matcher «Rambo»: – Hard, men også et menneske

Vraket Skammelsrud

– Fryktelig skuffet. Det var ikke det vi ville, utbryter Pål André Helland på sin sedvanlige fleipete måte på Eurosports spørsmål om Hareide-ansettelsen.
– Hadde du forventet at en spiller skulle stå og si det? smiler han, før han fortsetter:
– Jeg tror det er veldig bra. Han har en fantastisk CV, et stort navn og det er greit å få slutt på alle spørsmålene. Han har vunnet stort sett der han har vært, og det er veldig positivt. Det er det som er kravene i Rosenborg også. Da han var her sist hadde han jo en heidundrande sesong. Det virker som han er ganske pragmatisk, men samtidig ganske offensivt anlagt, så jeg tror det passer bra, sier Helland.
– Tror du han kommer til å røske opp litt i ting umiddelbart?
– Jeg tviler på at vi får lov til å fortsette å tape annenhver kamp vi spiller, i hvert fall. Ikke at vi har fått lov til det nå heller, da. Men han har helt sikkert krav og sin måte å gjøre det på. Det er bra.
Noe av det første Hareide gjorde i sin forrige periode som RBK-trener i 2003, var å ta den tunge beslutningen om at det ikke lenger var plass til klubblegende og midtbanegeneral Bent Skammelsrud i stallen. Det førte til en tårevåt avskjed, men Hareide var altså ikke redd for å ta slike valg den gang.
– Bør man være litt ekstra på tå nå?
– Ja, det må man. Man må prestere, hvis ikke får man ikke lov til å være med, slik er det i toppidretten. Men Bent var 36-37 år, og det er ingen i det segmentet her nå, sier Helland.

Forklarer «Hareide har ombestemt seg»-meldingen

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43