Helsedirektoratet viderefører tiltaksnivå A fram til 25. april for 20 kommuner i Viken.
Det betyr for toppidrettens del at det ikke tillates fellestreninger i disse kommunene i de neste 14 dagene om det ikke blir gitt unntak, melder NTB. Tiltaksnivået videreføres i kommuner med høyest smittetrykk, som i Bærum, Drammen, Lillestrøm og Sarpsborg.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det betyr for eksempel at det ikke gis rom for at Eliteserie-klubbene Stabæk, Strømsgodset, Mjøndalen, Lillestrøm og Sarpsborg kan starte å trene igjen før tidligst 25. april.
Planlagt seriestart er helgen 8.- 9. mai.
– Det er litt uoversiktlig akkurat nå. Vi får vel ikke svar før til uka når det gjelder toppfotballen. De har gjort det litt klønete for oss og de lagene som er i Viken, men det er bare å forholde oss til det, sier Thomas Berntsen til Discovery.

Må få generelt unntak

Sarpsborg-sportssjefen mener det er to alternativer: Enten kommer unntaket på plass, eller så reiser de inn i en såkalt boble for å trene i begynnelsen av neste uke.
– Enten reiser vi inn i en eller annen boble fra tirsdag og trener, eller så kommer det et unntak. Det har vært to boble-alternativer, en på Hamar og en i Vestfold. Jeg vet ikke hvor aktuelt Vestfold er lenger. Serien skal i gang.
– Er det blitt kommunisert ut en beskjed om at en avgjørelse kan komme til uka?
– Nei, men det er litt utydelig som det pleier å være. Det er jo ikke fotballen politikerne tenker mest på til en hver tid, i denne situasjonen. Men det er slik det er, når røyken får senket seg litt kan det hende det er noen løsninger, sier Berntsen.
Hos Norges Fotballforbund jobber man fortsatt med å få plass et unntak. Ikke bare for Viken-lagene, men for hele toppfotballen.
– Vi har søkt myndighetene om at toppfotballen permanent ikke inkluderes i 5a, og har håp om svar til uka. Så selv om det hadde blitt åpnet i Viken, kunne andre gått inn i det. Plutselig havner Trondheim der, og da er vi jo like langt, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Discovery.
– Vi har fått positive signaler og har et berettiget håp om å få det unntaket som vi trenger for å gjennomføre. Om det skjer mandag, tirsdag eller senere, vet jeg ikke, men vi jobber for å få det på plass, sier Fisketjønn.
– Berntsen sier alternativet for dem er å dra i en boble til uka, er det en løsning om det ikke blir unntak nå?
– Jeg ønsker ikke å gå inn på det nå, vi jobber for å få unntaket på plass.

– Drepen for oss

Torsdag ble det kjent at Odd kunne starte å trene i Skien fra i går, og fra mandag kan også Sandefjord og Bodø/Glimt starte å trene igjen. Haugesund har også fått åpning.
I forrige uke omtalte Eurosport at seks lag i Viken hadde sendt en henvendelse til NFF og NTF med ønske om å utsette sine to første kamper. Odd og Sarpsborg var de to som valgte å stå utenom.
– Allerede i forrige uke foreslo vi for NFF at seriestarten skulle utsettes til 16. mai. Det har i hvert fall ikke endret seg nå. Vi skal diskutere dette nærmere på møtet mandag, sier Stabæk-leder Jon Tunold til VG.
Elitedirektør Lise Klaveness sier de er på beinet med tanke på seriestart 8.mai, og - slik Fisketjønn sier - at det essensielle er en generell tillatelse for å drive toppidrett også under det strengeste tiltaksnivået.
– Selv om vi hadde kommet ut av 5a i Viken nå på mandag, så hadde vi fått det samme problemet igjen neste gang noen hadde fått høyt smittepress. Det er drepen for oss, sier hun til VG.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51