Populære sporter
All sport
Vis alt

Første prisdrypp fra Eliteserien Fantasy 2020 klar: – Jeg hadde kjøpt meg selv først

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 24/02/2020 klokken 15:09 GMT+1

Tross to skuffende sesonger blir Pål-André Helland prissatt til 11.0 millioner på årets utgave av det populære fantasyspillet.

Helland

Foto: Scanpix

OSLO (Eurosport.no):
Det er knappe seks uker til seriestart i Eliteserien og tradisjonen tro nærmer vi oss også lansering av Eliteserien Fantasy for 2020. I den forbindelse vil det komme smakebiter på utvalgte spillere den kommende perioden. Først ut er en spiller mange fantasyfans har et elsk-hat-forhold til: Pål-André Helland.
Årets pris på kantspilleren er hele 11.0 millioner, til tross for at Helland stort sett underpresterte poengmessig eller var ute av laget i store deler av 2019.
– De siste årene har jeg vært totalt overprisa. I forhold til antall minutter har det ikke vært så krise leveranse. Det blir som regel målpoeng ut av det om jeg spiller, det er min store styrke som fotballspiller – å skape farligheter, sier Helland til Eurosport.
Før han følger opp:
– Hvis jeg spiller, og som jeg føler meg nå, så bør jeg koste litt. Jeg skal ikke legge noe føringer, men skal alltids få råd til meg selv om jeg føler meg i slag, sier Helland – som er en ivrig fantasyspiller og som ofte har satt seg selv inn på laget når han vet han er i Eirik Hornelands startellever.
– Horneland sa du burde være «veldig dyr» på Fantasy i år?
– Ja, han er på treningene han også...
Fikk du med deg denne?
picture

Vraker ekspertråd – ekstra grep skal holde Helland i toppform

Helland fikk en del spilletid på tampen av fjorårssesongen og svarte med å levere bra med målpoeng. Det har han også bidratt med i hver eneste treningskamp i vinter. Både mot Stjørdals/Blink, GIF Sundsvall, Kristiansund BK og Ranheim kom han på scoringslista – deriblant på straffe.
Når 30-åringen skal sette opp sitt lag for 2020 med tre RBKere i troppen er han rask til å kjøpe seg selv.
– Jeg må være såpass ærlig at jeg hadde dytta meg selv inn først. Så tror jeg vi har en venstreback som er veldig revansjesugen etter antall målgivende i fjor. Birger Meling kommer. Vi skal bruke ham i større grad, for det er en ressurs vi ikke har vært flinke nok til å bruke offensivt. Så Birger skal dras med på laget mitt, sier han.
Hvem som blir tredjemann er noe mer usikkert.
– Det er den som spiller spiss skal ha 15-20 mål i Rosenborg da. Så har du Emil da, som sikkert er en del billigere enn resten siden han er mer ubeskreven, så hvis man tar en råsjans på at han spiller. Men jeg tror også vi får flere mål fra midtbanen i år, vi får flere spillere i boks og vi har noen som har mer mål og målgivende i seg enn hva de har vist de siste årene. Zachariassen er en målsnik, jeg merker allerede at han er veldig lett å spille med, han spring mye, konkluderer Helland.
Sett denne?
picture

– Det er det han presterte i fjor som er utgangspunktet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame