• Allerede onsdag er det ny runde i Eliteserien. Se midtukekampene på discovery+ fra klokken 18:00 - sikre deg tilgang her!
NADDERUD (Eurosport.no):
– Jeg måtte kjøre litt ekstra i dag. Fysisk trener er steintøff her, så jeg fikk pusta, pesa og løpt fra meg, så det kjentes veldig bra ut.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
16 TIMER SIDEN
Det sier Simen Wangberg når Discovery snakker med han etter at midtstopperen har gjennomført sin første økt i Stabæk-klær.
Mens resten av spillergruppa, foruten de som startet søndagens treningskamp mot Lillestrøm (0-1), trente på store deler av «Tobbebanen» ved siden av Nadderud stadion, holdt nyervervelsen seg stort sett for seg selv i et hjørne. Trønderen bekrefter at det ikke dreier seg om noe skade.
– Nei, det var mer at jeg måtte kjøre meg litt i gang. Det var deilig å komme i gang, så regner jeg med at jeg blir med på det meste på treningen i morgen, forteller Wangberg, som melder seg klar til tjeneste for Jan Jönsson ved behov.
Se intervjuet med Wangberg her. Saken fortsetter under videoen.

Ble tatt på senga av egen overgang: – Ting skjer fort i fotballen

Intens start

Fysisk trener Simen Albin Thøgersen var mannen som fikk Simen Wangberg til å kjenne ordentlig på pulsen gjennom den regnfulle treningen på bærumskunstgresset.
Med korte og intense intervaller, fulgt opp av en pesende og spyttende nyervervelse, fikk Wangberg raskt kjenne på hverdagen som Stabæk-spiller.
– Det settes krav fra første stund?
– Ja, uten tvil. Det merkes. Det er en klubb som er profesjonell, og som tydelig setter krav fra dag én. Det passer meg ypperlig, fastslår stopperen, som fylte 30 år dagen etter han ble presentert som Stabæk-spiller.
Flere stoppere, deriblant unguttene Nicolas Pignatel Jenssen og Olav Veum, har fått prøve seg ved siden av rutinerte Yaw Amankwah i oppkjøringen. Selv om Simen Wangberg er en rutinert herremann, med over 230 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen, er han klar på at det ikke bare blir å spasere inn i midtforsvaret til Jan Jönsson.
– Det er flere som har meldt seg på i det siste, og konkurranse skal det være. Når du kommer inn i en ny gruppe, så starter du nederst og må fortjene plassen din, og det er jeg veldig motivert for. Jeg tror det blir en lang sesong, så spilletid bir det nok for mange i år, sier en motivert Wangberg.
– Da gjelder det å være den beste utgaven av seg selv, sånn at jeg kan bidra med ting som dukker opp på bordet, legger han til.

– Wangberg var en stor prioritet

Også Stabæk-trener Jan Jönsson var tilgjengelig for en prat etter mandagens trening. Han forteller hva klubben får med Simen Wangberg inn Nadderud-portene.
– Vi får mye rutine og gode holdninger. Simen er en rutinert stopper, som jeg kjenner fra RBK-tiden. Siden har han vært i Brann og Tromsø, der han har spilt på et høyt nivå.
– Hvordan vurderer du stoppersituasjonen i Stabæk nå som Wangberg har kommet inn?
– Yaw Amankwah bygger seg sterkere, og vi satser på at han spiller en større prosentsats enn de andre. Samtidig har Pignatel Jenssen fått prøve seg, i tillegg til at flere andre unggutter presser seg oppover. Det er en heldig konkurranse, svarer Jönsson.
– Ingen hemmelighet at de aller fleste Eliteserie-klubber har jaktet stopper de siste månedene, inkludert Stabæk. Hadde dere andre navn på blokka enn Simen Wangberg?
– Vi har hatt andre navn også, men Wangberg var en stor prioritet. Det går mye på hans holdninger både på og utenfor banen. Han kommer til å hjelpe laget med både holdninger og sportslige prestasjoner, forklarer Stabæk-treneren videre.

Fornøyd med løsningen

Det tok ikke lang tid før spekulasjonene om Stabæk-interessen på Simen Wangberg nådde offentligheten, til midtstopperen signerte for bærumsklubben. Karrierevalget kom også litt brått på hovedpersonen selv.
– Når ting først skjer i fotballen, så har det en tendens til å skje fort. Om du hadde spurt meg for tre uker siden, så hadde jeg ikke trodd at det skulle bli hektiske uker fram mot seriestart. Men når du er vant til å være i bransjen, så vet du at ting kan skje, forteller Wangberg til Discovery.
– Jeg er veldig fornøyd med at løsningen ble Stabæk. Jeg har alltid sett på Stabæk som en familieklubb, med gode verdier, gode unge spillere og et fint miljø.
Etter smittetilfellet i Odd, som førte til en utsettelse av den planlagte kampen mot Sandefjord i 1. serierunde, er det fortsatt usikkert om Stabæk skal ta i mot Odd på Nadderud 16. mai. Uansett hva som skjer med bæringens første seriekamp, så ser Simen Wangberg fram til å debutere med den blå Stabæk-logoen på brystet.
– Nå gleder jeg meg veldig til å sette i gang med seriestarten, konkluderer den ferske 30-åringen.
Wangbergs gamle lagkamerater i Tromsø tapte 3-0 mot Bodø/Glimt i serieåpningen søndag. Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Kontrollert Glimt-seier i «Slaget om Nord-Norge»

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25