Molde - Odd 2-0
Det var klart for en skikkelig toppkamp da Molde og Odd møttes på Aker Stadion. Nummer to i Eliteserien mot nummer tre.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Og det endte med tre svært viktige poeng for Molde.
Leke James så ut til å få nok en svært frustrerende kveld. Han bommet først på straffespark, men banket inn seiersmålet på den påfølgende corneren. Etterpå rev han av seg drakten i vill glede.
Marcus Holmgren Pedersen la på til 2-0 da Odd-keeper Sondre Rossbach var oppe på en dødball, da Odd jaktet på utligningen på overtid.
Dermed unngår Molde å tape terreng til serieleder Bodø/Glimt.
Det buttet imot så lenge for James, men han kunne til slutt smile for en viktig scoring.
– Det var en vill dag. Det var bare en av de dagene. Det målet betydde mye for meg. Jeg er glad for at vi sikret de tre poengene i dag etter de kampene vi tapte, sa James til Eurosport.no.
Se intervju med James her. Saken fortsetter under videoen.

Slo tilbake etter straffebom: – Den scoringen betydde mye

Mye Odd-ballinnhav

Det var et Molde-lag ute av form som tok imot Odd. Serietoeren hadde tapt de to siste kampene, mot Brann og Sarpsborg 08.
Et Odd som har imponert under Jan Frode Nornes' ledelse, var dermed alt annet enn en enkel oppgave. Gjestene sto med fem strake seiere og kom med selvtillit.
Og det så man ute på kunstgresset også. Odd hadde mest ball og skapte flere muligheter mot Molde-forsvaret. Uttellingen lot imidlertid vente på seg. Molde var på sin side nær med Eirik Hestad etter 40 minutter, men Sondre Rossbach reddet godt.
Men det var ingen tvil: Det var Odd som styrte kampen.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Molde stanget og stanget - så satt den endelig for James

Bedre Molde etter pause

– Vi må begynne å treffe. Det er for mye feilpasninger der ute, var Magnus Wolff Eikrems klare beskjed i pausepraten med Eurosport.nos reporter.
Tenningen i kampen økte allerede tre minutter ut i annenomgangen. Odds Elbasan Rashani hadde allerede gult kort da han i frustrasjon bokset bort ballen lenge etter at dommeren hadde blåst.
– Der burde han faktisk hatt et gult kort til, etter min mening, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
Rashani fikk bli på banen. Han satte siden en ball i nettet, men ble avvinket for offside, i det som så ut til å være en marginal avgjørelse.

Endelig for James

Så fikk Molde muligheten. Vertene rullet opp et fint angrep, slik at Marcus Holmgren Pedersen kunne løfte inn fra høyresiden. Leke James fikk heade fra god posisjon, men forsøket forsvant på utsiden av stolpen.
Men det skulle bli mer frustrasjon for James, som ikke hadde scoret siden kampen mot Strømsgodset 19. juli. Etter 76 minutter ble Eikrem lagt i bakken. James tok ansvar fra straffemerket, men satte skuddet i perfekt keeperhøyde for Rossbach, som fikk slått over til corner.
Da hadde James fått nok. Ballen falt ned i feltet, og spissen kriget den til seg før han banket den opp i nettaket. Endelig satt den for nigerianeren. Man kunne se lettelsen, gleden og frustrasjonen renne ut av ham da han rev av seg drakta i eufori etter målet.
Se straffebommen og målet her. Saken fortsetter under videoen.

Her får han revansje etter straffebommen

Molde holdt bra unna i sluttminuttene. Rossbach gikk opp på en dødball da Odd jaktet desperat på utligning inne på overtiden. Molde klarerte, dermed kunne Holmgren Pedersen enkelt løpe inn 2-0 på åpent mål.
Dermed endte det med tre uhyre viktige poeng for Erling Moes menn.

Uenig i straffesparket

Odds Steffen Hagen var meget uenig i straffesparket Molde ble tildelt i forkant av 1-0.
– Jeg tupper ballen i taklingen. Han (Eikrem) hiver seg og er borti meg, så det er greit, men jeg tar ballen først. Det er ingenting.
I tillegg mente han Odd skulle hatt frispark i forkant av situasjonen.
Eikrem var helt uenig.
– Han tar meg jo. Det ser du jo. Hvorfor spør du?
– Fordi alle ikke er enige.
Hvem er det som ikke er enige i det?
– Ganske mange ute på banen som er uenige.
– Det er det selvfølgelig, men han tar meg jo.
Se intervjuet med Steffen Hagen her.

Hagen reagerer på straffesituasjonen

Slik stilte lagene:
Molde (4-2-3-1): Andreas Linde - Marcus Holmgren Pedersen, Martin Ellingsen, Sheriff Sinyan, John Kitolano - Eirik Hestad, Fredrik Aursnes - Ola Brynhildsen, Magnus Wolff Eikrem, Erling Knudtzon - Leke James
Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen Birk Risa - Markus André Kaasa, Vebjørn Hoff, Joshua Kitolano - Kasper Lunding, Mushaga Bakenga, Elbasan Rashani
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29