• Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Negative overskrifter som koronautsettelse, permitteringer og mulige oppsigelser har vært stikkord i norsk fotball de siste ukene.
Derfor tenkte FKH-spiller Kristoffer Velde at det var viktig å holde humøret oppe og dra til med litt humor når sjansen byr seg.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
20 TIMER SIDEN
Etter selv å ha blitt lurt av en kompis, la han en plan for hvordan han skulle dra en aprilsnarr på noen andre. Offeret ble til slutt Haugesunds daglige leder John Harald Log over telefon.
– Jeg sa det var med et tungt hjerte at jeg sa opp etter så og så mange år i klubben. Jeg sa jeg dessverre måtte si opp, humrer Velde når han gjenforteller den kreative aprilsnarren.

Velde avslørt – men gjorde kona kvalm

Log bekrefter historien overfor Eurosport.no og forteller at han satt i bilen sammen med sin kone da Velde ringte, og derfor varslet 20-åringen om at han var på høyttaler.
Det hindret ikke FKH-spilleren i å komme med den «nådeløse» meldingen om at han var ferdig i klubben. Beskjeden kom litt brått på Log.
– Man går inn i en modus hvor du skal svare ordentlig og ta det fornuftig. Mens jeg svarer han, tenker jeg heldigvis på datoen, så jeg runder av med å si at han gjør det på 1. april. Da klarer han ikke å holde masken, forteller Log med et smil.
– Jeg var sjeleglad han lo. Det er litt touchy, så man skal ha et proft forhold til det. Jeg ble berget av hans latter, sier Log, som understreker at han synes Velde er herlig.
Den daglige lederen lot seg ikke lokke utpå i den grad Velde hadde håpet på. Verre var det med Logs kone.
Etter de la på, ser Log bort på kona.
– Kona sitter med tusenmetersblikk og sa: «Nå ble jeg kvalm», humrer han, og tviler på at hun umiddelbart tok spøken.
– Hun gikk på den, så det var en litt vellykket spøk. Jeg fikk melding etterpå at det var en bra «joke», kontrer Velde som selv hevder han er en meget god skuespiller og at Logs kone var uvel resten av kvelden.

Forsøkte å ta «hevn»

I ettertid tar angriperen litt selvkritikk for at han ikke dro på enda mer.
– Jeg burde dratt den enda lenger. Jeg burde kommet opp på stadion og revet kontrakten i to, flirer Velde.
Egentlig hadde han tenkt til å få hele spillergruppen til å sende meldinger til ledelsen om forskjellige ting, men forslaget ble aldri vedtatt.
– Jeg tok en for laget, ler Velde.
Senere på kvelden, nærmere bestemt 23.30 med en halvtime igjen av 1. april, bestemte Log seg for å ta hevn på spøkefuglen Velde.
Da sendte Log melding til Velde og prøvde å late som at FKH-spilleren ufrivillig hadde hatt en livesending på sin egen Facebook-sending like før midnatt.
Velde sier han raskt gjennomskuet spøken.
– Han skulle ta payback med den mest brukte spøken i disse dager med «du sendte direkte på Facebook, det virker ikke som det var meningen», ler Velde.
Log er klar på at oppførsel som dette viser at det er god stemning i klubben til tross for medieoppslag om andre ting den siste tiden.
– Vi er enige om at det var en knallbra historie. Det er ikke så mye positivt i verden for tiden, så vi må prøve å ha litt jobbglede, sier han.
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
21 TIMER SIDEN