• Mandag kl.18.00: Se toppoppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
TRONDHEIM (Eurosport.no):
Det har vært noen brutale uker for alle i og rundt Rosenborg. Etter elleve kamper uten tap, hadde Åge Hareide og trønderne snudd en tøff sesongstart til å være førende i medaljekampen og styre mot Europa-spill neste år.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Tre kamper senere er situasjonen en helt annen.
Se intervju med en ærlig RBK-kaptein her (saken fortsetter under):

Ærlig Reginiussen: – Det har vært blytungt

– Føler at absolutt alt har gått imot

Tre tap og elleve baklengsmål er fasit, og nå står veldig mye og faller på mandagens kamp mot Vålerenga. Hareide tror et tap der kan være kroken på døra for medaljesjansene.
– Ja, det kan det godt være. Det er de fire beste som går videre til Europa. Det er ganske tett der og hvis vi taper igjen så blir det tett, men vi får satse på å få vår første seier på en stund, sier han.
Med en sviktende form har også selvtilliten fått seg en knekk, og spesielt i forsvarsrekka, der målene har rent inn bakover.
– Det hører heldigvis til sjeldenhetene det, men det er blytungt når ting går så på tverke og funker så dårlig som det har gjort i det siste. Det har vært spesielle kamper og, der du føler at absolutt alt har gått imot og når man er i sånne ordentlige bølgedaler så må man bare se fremover og jobbe deg gjennom det og få gode opplevelser og selvtillit inn i troppen. Det er det eneste som funker, sier Tore Reginiussen.

Første gang siden 2012

Han kom til Rosenborg i 2012, og det var også året Rosenborg sist tapte tre på rad.
Derfor er det en ny følelse man ikke kjenner så mye på i den tradisjonsrike klubben. De siste ukene har de fått testet seg på en litt uvant situasjon.
– Det har vært en tung uke. Det har vært flere tyngre uker den siste tiden. De siste dagene synes jeg vi har trent godt og jobbet godt mot neste kamp og vi har lagt forrige kamp bak oss. Vi ønsker å vise oss fra en helt annen side, sier han.

Tett kamp om medaljene

Vegar Eggen Hedenstad har bare startet en av de tre tapene, men også han kjenner på at det har vært en litt trykket stemning når motgangen er så stor.
– Det er ikke noe hyggelig. Vi ønsker alltid å vinne fotballkamper og slippe inn færrest mulig mål. Frem til de siste tre kampene var vi gjerrigst i ligaen tror jeg, så det har vært bra. Så har det ikke vært godt nok, forteller han.
Nå er de tre poeng bak Vålerenga på tredjeplass, men de har fordelen av å ha en kamp til gode. Avstanden opp vil derimot øke til seks poeng ved tap, noe som trolig setter medaljesjansene ute av spill.
Derfor blir den kommende kampenen av de viktigste Rosenborg spiller i år.
– Det har vært skrale saker den siste tiden, så nå har vi fire finaler igjen og vi må starte allerede på mandag mot Vålerenga og det handler om å vinne kampene, sier Markus Henriksen.

Mener laguttaket kostet Viking medaljesjansen

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09