Populære sporter
All sport
Vis alt

Formidabel jobb å erstatte toppscoreren: – Kan ikke bare se på antall mål

Stein-Erik Stormoen

Publisert 30/12/2021 klokken 18:50 GMT+1

Lillestrøm scoret 49 mål denne sesongen. Thomas Lehne Olsen, som nå er forsvunnet til Dubai, sto for hele 26 av dem.

Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen

Foto: NTB

Derfor har Lillestrøm og sportssjef Simon Mesfin en særdeles utfordrende oppgave foran seg.
– Det er ikke hver sesong man har en spiss som scorer 26 mål. Det skal også sies at det ville vært en gigantisk prestasjon om noen av de tre med så mange, altså Berisha (22), Ohi (27) eller Thomas, hadde klart å gjøre det samme året etter. Så man må ha litt magemål på hva man skal prøve å erstatte, sier Mesfin.
For ingen av trioen har scoret så mange mål tidligere i karrieren. Både Omoijuanfo og Lehne Olsen forsvinner ut av landet, men det skulle godt gjøres å følge opp det antallet uansett.
– Vi må se på å erstatte noe over tid. Thomas er en spillertype som er blitt veldig god i alle faser av spillet. Derfor må vi prøve å erstatte de fasene han er god i, ikke bare se på antall mål, sier Mesfin og legger til:
– Det er umulig for Lillestrøm, og andre norske klubber, å kjøpe en spiss som scoret 26 mål i Eliteserien eller høyere. Vi kan sikkert finne en som scoret tilsvarende på et nivå under oss i hierarkiet, men vi er ute etter å fylle rollen. Det er en formidabel jobb å finne den eller de alternativene.
Samtidig har prosessen med Lehne Olsen pågått i et halvt års tid, så klubben stiller ikke uforberedt til situasjonen.
– Vi begynte ikke det arbeidet med blanke ark, og fortsetter den jobben vi har holdt på med en stund. Det er heller ikke tidligst mulig som er det viktigste, men riktigst mulig, fastslår sportssjefen, som onsdag selv signerte en ny langtidsavtale med klubben.
Den spennende spissen Akor Jerome Adams er allerede signert fra Sogndal.
picture

Bakke hyller «nye» Lehne Olsen: – Han har vært sin egen fiende

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame