• Lørdag klokken 20.30: Følg Haugesund - Aalesund på TVNorge og Dplay. Få tilgang her.
HAUGESUND (Eurosport.no):
– Vi har måttet bla om kortstokken både to, tre og fire ganger for å komme oss ut av dårlige perioder. Det er da du føler du jobber som fotballtrener, når du må stokke om på kortene og dra deg opp av gjørma. Vi lever av det også, det er en erfaring, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport.no.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Haugalendingene har vært stabile i toppen de siste årene. Bare ett tap på de siste ti kampene i fjor lovet godt for Eliteserie-sesongen 2020.
Et vanligvis gjerrig Haugesund-lag åpnet imidlertid sesongen med ti baklengsmål på de tre første kampene. Siden har de vært svært ustabile.
Saken fortsetter under videoen.

Forteller om vinterens «idiotiske» skade: – Det var ganske dumt

– Ikke fått ut det beste av hver enkelte

Grindhaug ønsker ikke å ta hele evalueringen før etter sesongen, men sier at det er mange faktorer som har gjort at Haugesund har svinget i prestasjonene.
Han lister opp inngangen til sesongen som den mest åpenbare.
– Vi hadde skader på sentrale spillere i oppkjøringen. Samtidig hadde vi permitteringer i lengre tid. Vi hadde to uker på å gjøre klart et lag til et tettpakket kampprogram. Så har vi ikke fått ut det beste av hver enkelte samtidig. Noen har vært gode på et tidspunkt, mens andre har kommet senere, sier Grindhaug.

Usikkerhet rundt identitet og spillestil

Haugesund-kaptein Christian Grindheim peker på pinglete duellspill og en lite direkte spillestil som to av grunnene til den turbulente sesongen.
Usikkerheten på hvilken identitet og fotball Haugesund skal stå for, mener også Grindhaug har vært en utfordring.
– Skal det være 4-4-2 eller 4-3-3, mer ballbesittende eller den direkte formen for fotball? Det ligger en del avgjørelser der. Jeg synes vi rigget oss godt til på høsten i fjor med 4-3-3 med litt andre spillertyper, sier Grindhaug.
– Men vi mistet et par bærebjelker der, spesielt i Sondre Tronstad og Martin Samuelsen. Vi klarte ikke å erstatte dem på en god nok måte, og da ble vi litt famlende i mørket, utdyper han.
Saken fortsetter under videoen.

Jørgen Horn om skademarerittet: – Et spørsmål om det er verdt det

Gode og dårlige omganger

Superspissen Ibrahima Wadji var også ute på grunn en dopingdom. Fraværet av disse tre spillerne, gjorde at Haugesund måtte finne en annen måte å spille.
– Vi fikk en dårlig start, men så har det kommet seg gradvis. Så hadde vi en dårlig periode for noen kamper siden der vi tapte noen kamper på rad. Plutselig snur det, det er det som er Eliteserien. Nå har vi vunnet to på rad og det begynner å se veldig bra ut, sier Grindheim.
Han mener åpningen ble preget av kamper der de hadde én god og én dårlig omgang. Seire mot Sarpsborg 08 og Viking gir selvtillit.
– Det er solid, vi slipper ikke til noen særlige målsjanser og holder nullen i to kamper. Det er fundamentet for at vi skal begynne å ta trepoengere igjen, fortsetter han.
Bli med Haugesunds Kristoffer Velde til frisøren. Saken fortsetter under videoen:

Lever fint med bad boy-stempelet: – Folk tror jeg er en cocky jævel

Vil forverre AaFK-krisen

To kamper uten baklengsmål smaker godt for hele laget, men kanskje spesielt Haugesund-keeper Helge Sandvik som har måttet hente uvanlig mange baller ut av eget nett denne sesongen.
– I de to siste kampene har vi fokusert på struktur og at vi skal se solide ut defensivt. Det har vi vist at vi klarer med to clean sheets på rad, sier Sandvik.
Og lørdag kan de altså vinne tre kamper på rad for første gang denne sesongen. Hinderet er tabelljumbo Aalesund.
Grindheim tar ikke lett på oppgaven av den grunn.
– De kommer til å få seg en seier før eller siden. Men jeg håper vi kan utsette seierstørken deres litt til, sier Grindheim.
Sett denne?

Sjekk Fantasy-drømmelaget alle sikler etter

OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55