Det skal være snakk om en avtale som kan ende med å gi Björn Bergmann Sigurdarson rundt fem millioner kroner totalt årlig, inkludert sign on fee og bonuser.
Sigurdarson selv er interessert, men klubbene er foreløpig ikke enige seg i mellom.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Eurosport erfarer at Molde hadde fått et inntrykk av at angrepsspilleren kunne hentes gratis. Det har de nå fått beskjed om at ikke er tilfelle, og begge parter er enige i at forhandlingene mellom klubbene er ryddige.
– Jeg er enig i at forhandlingene er ryddige nå, etter at det innledningsvis måtte avklares at Molde må kompensere LSK, slik vi mener er riktig. Der står saken nå, skriver Simon Mesfin i en SMS til Eurosport.
Onsdag skrev Romerikes Blad at Björn Bergmann Sigurdarson var på vei fra Lillestrøm til Molde. Spissen bekreftet også at han hadde fått et tilbud fra klubben som tok sølv forrige sesong.
– Jeg har fått et tilbud jeg ikke kan si nei til. Klubbene forhandler om en overgang, sa han til avisen.
Senere samme kveld la romeriksklubben ut en pressemelding på sine egne nettsider, der de slo fast at islendingen er LSK-spiller fram til kontrakten går ut 31. desember 2021, og at de heller ikke har mottatt noe bud på spilleren.
– Vi forholder oss til at Sigurdarson har kontrakt med LSK ut 2021. Dersom Molde eller noen andre klubber ønsker å kjøpe ham, må de komme til enighet med oss, sa styreleder Morten Kokkim i en uttalelse.
Ifølge opplysninger til Eurosport.no skal det ha vært en slags gentlemen's agreement mellom LSK og Sigurdarson, som gikk ut på at han skulle få gå, dersom det dukket opp et lukrativt eventyr. LSK skulle i alle fall minimum få sine utgifter dekket i et slikt scenario.
Molde har hatt som oppfatning at 29-åringen kunne hentes gratis. Det er ikke Lillestrøm interessert i.
Når Eurosport snakker med Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde, torsdags formiddag, forteller han at klubben ikke har lagt inn bud.
– Nei, vi er i dialog, med både ham og klubben, for å løse den saken, sier Stavrum til Eurosport.
Stavrum, som ikke har fått med seg Lillestrøms pressemelding, bekrefter at Molde ønsker å hente Sigurdarson, og har ingenting å utsette på forhandlingene.
– Bjørn er en spiller vi kjenner fra før og en spiller vi ønsker tilbake til Molde igjen. Jeg oppfatter at vi har et greit og ryddig forhold til Lillestrøm.
Om Sigurdarson skal havne i Møre og Romsdal nå, avhenger av om klubbene blir enige seg i mellom.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51