– Jeg tenker det er en svært dårlig idé både på kort og lang sikt. Prinsippet i sport er at de som er gode skal vinne. Fotball i sin natur er demokratisk. De som trener nok og jobber hardt blir gode og kan vinne. Når de grunnprinsippene rokkes ved, så reagerer man på det.
Det er det første Rosenborgs styreleder sier på telefon til Discovery når temaet kommer opp.
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
9 TIMER SIDEN
– Det er helt utenkelig at Premier League skal akseptere dette eller noen av de andre store ligaene. De kommer til å hive de aktuelle lagene ut av sin egen liga på kort sikt, fortsetter han.
Koteng vet mye om det å drive en stor klubb. Han føler seg sikker på hva gigantklubbenes intensjoner er ved å etablere en ny turnering.
– Jeg tror taktikken her er å presse UEFA for mer penger. Klubbene i Super League føler de får for lite av kaka i fotballen. De vurderer seg selv som mye viktigere enn de egentlig er.
Timingen er neppe tilfeldig, tror han. UEFAs styremøte er i disse dager, og der skal blant annet formatene rundt de europeiske turneringene, som Champions League, diskuteres.
Han håper fornuften seirer og reflekterer litt rundt det større bildet:
– Når man ser på de mulige gevinstene økonomisk for klubbene i et regneark, ser det jo bra ut, selvfølgelig. Heldigvis kan du ikke få de gode tingene i livet og fotballen inn på et regneark, sier han bestemt.

RBK selv spurt om turneringer

Han minnes for litt over ett år siden, da idéen var framme i søkelyset. Den gangen ble det slått kraftig ned på.
– Det var jo et lite klubbopprør i Europa som stoppet dette i UEFA for halvannet år siden, så det kan jo være et siste desperat forsøk på å få det gjennom.
Rosenborg var aldri i miksen når det kom til å etablere Super League. Men Koteng kan fortelle at de jevnlig blir spurt om nye turneringer.
– Vi blir spurt kanskje én gang annenhvert år om å være med på ulike formater på turneringer. Det er mye penger i fotball, og det får folk til å bli kreative. Det har vært mange forslag og tanker om nye turneringer opp gjennom årene.
Rosenborg prøver å være åpne for alt, forteller han. Men det er viktig for Ivar Koteng at fotballens integritet bevares.
– Jeg tror det er viktig at UEFA prøver å bli mer demokratiske framover, for nå er det penga som rår. Maktforholdet i UEFA er skeivt, der de store klubbene har en mye større stemme. Jeg tror ikke UEFA skjønner at fotball er en demokratisk idrett, sukker han.
Så du denne elleville spurten?

Millimeterdramatikk i Nederland: Se den vanvittige spurten her

Eliteserien
Tar skylda og beklager – Jeg føler meg som en syndebukk
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Heiet på Rosenborg som liten: – Jeg står for valget jeg gjorde
10 TIMER SIDEN