Vålerenga - Bodø/Glimt 1-1
I et intervju med Discovery etter kampslutt tok han bladet fra munnen. Da han nettopp gått av banen etter selv å ha utlignet og fikset ett poeng mot Glimt på Intility.
– Det er selvfølgelig deilig å score. Vi får med ett poeng, men blir bortdømt nok en gang. Det er fjerde kampen i år at vi blir bortdømt og mister en trepoenger på grunn av dommerfeil, sa Tollås Nation.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
14 TIMER SIDEN
Han fortsatte:
– Det har ikke skjedd noe innen dommermiljøet de siste 20 årene. Fotballen er blitt raskere og raskere, og de trenger sikkert hjelp. Jeg tipper de må komme ut og si at de trenger hjelp, først og fremst, før de får hjelp. Du ser VAR nå. Vi jobber ræva av oss hver dag for å bli bedre, og så kommer vi ut her og får dette pisset der tilbake. Nå er jeg bare forbannet.
Hjemmelaget startet kampen klart best, og det var Amor Layouni som var nest sist på ballen da Henrik Udahl skulle ha fått sitt tredje mål på tre kamper.
Men scoringen ble feilaktig annullert for offside etter halvtimen.
– Hva skal jeg si? Det skal være mulig å se at det ikke er offside. Det går ikke så jævlig fort her. Det får de ta på sin kappe. Det er frustrerende, var den klare talen fra Udahl i pausen.

Vil ha VAR

Ifølge Vålerenga-kapteinen hadde også dommer Rohit Saggi anerkjent at de hadde rett.
– Ja, han så det på skjermen her. Han er jo fin, da. Ikke noe vondt om ham, og det er ikke meningen å virke nedlatende mot dommerne. Men de trenger jo hjelp, og det er poenget, sier han og legger til:
– Fotballen går bare raskere og raskere, og de har ikke fått noe hjelp de siste 20 eller 30 årene, siden fløyta ble oppfunnet sikkert. Mitt forslag er at VAR kommer hit så fort som mulig.
Han mente de gjorde en veldig god kamp og fortjente alle tre poengene, men ble frarøvet dem.
– Ja.
Ola Solbakken sendte Bodø/Glimt i ledelsen før Tollås Nation satte inn sitt tredje mål for sesongen.

Dommeren roser VIF

Kampens dommer Rohit Saggi svarer slik om situasjonen.
– Der og da følte jeg at det var klink offside, fra den posisjonen jeg sto i. Jeg har fått en forklaring fra min assistentdommer. Han sier det var veldig befolket og veldig mange mennesker, og slet med å time når ballen ble spilt. Han tar det bildet vi skal ta for å ta den avgjørelsen for sent, og så blir det kampavgjørende. Det er alltid kjedelig, sier Saggi og legger til:
– Vi er idrettsutøvere vi også, og evalurerer og synes dette her er litt kjipt, men vi må bare ta det med oss og lære av det.
Han anerkjenner poenget til Tollås Nation om at fotballen har utviklet seg og at det kanskje er på tide med VAR.
– De fleste kamper går greit å dømme, men det er kampavgjørende avgjørelser i hver kamp. Jeg synes det er bra at de etterlyser VAR, for det gjør vi dommerne også. Vi synes det er viktig for fotballen, for å henge med. Det er slik at disse assistentdommerne er veldig, veldig gode, og treffer på majoriteten av avgjørelsene, også de ekstremt «tighte». Så glipper de noen ganger og da er det fint å ha teknologi.
For uten kan feil rett og slett skje.
– Det kan skje, og det kan skje med VAR også. Men vi evaluerer, vi trener og terper, og ser dem om igjen 1000 ganger. Så det er på samme måte, vi ønsker også fotballens beste.
Samtidig kommer han med ros til Tollås Nation og Vålerenga-spillerne.
– Jeg må berømme Vålerenga-spillerne. De klarte å nullstille og vi hadde en god dialog ute på banen. De opptrådde meget sportslig og det er konstruktive tilbakemeldinger som kommer fra Tollås Nation også.

Fagermo frustert av brente sjanser

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mente førsteomgangen var det beste de har gjort så langt i år, og ramset opp en rekke situasjoner der de burde scoret eller tatt smartere valg.
Han påpekte at de hadde tosifret antall målsjanser - seks bare i første omgang.
– Vi spiller stort sett en veldig bra sesong, men vi er ikke farlige nok.
Dermed er han mer frustert over at lagets hans ikke setter sjansene, enn dommeravgjørelsen som gikk imot dem.
– Ja, det er jeg absolutt, for det en kvalitet vi mangler. Vi har hatt dommeren mot to-tre ganger, men det jevner seg ut. Men når vi har ti-tolv sjanser, må vi kunne score ett mål til, selv om vi ble fratatt et mål i dag, sier Fagermo til Discovery.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12