Siden debuten borte mot Jerv 18 . august, spilte midtstopper Sam Rogers og keeper Nicholas Hagen 17 seriekamper for HamKam i fjorårets OBOS-liga.
Under daværende HamKam-trener Kjetil Rekdals ledelse slapp duoen inn bare åtte baklengsmål og holdt nullen i ti av kampene.
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm slo endelig Vålerenga på eget gress
12 TIMER SIDEN
Amerikanske Rogers var i klubben på lån fra Oklahoma City, men skrev en ny avtale med grønnbuksene rundt nyttår.
Samtidig følges han av både Rosenborg og Molde.
– Det forholder jeg meg helt rolig til. Jeg har ikke hørt noe fra noen klubber. Det er helt stille. Rogers skal spille i HamKam, det er utgangspunktet mitt, sier sportssjef Espen Olsen til Discovery.
Rogers selv har bekreftet til Hamar Arbeiderblad at han har snakket med gamletrenerne på Lerkendal. Selv om Molde-interessen dementeres som feil i Romsdals Budstikke, hevder Rogers å kjenne til den via agenten.
– Ja, for et par uker siden snakket vi sammen på telefon (RBK). Jeg vet hva deres intensjon er og klubbens tanker. Personlig har jeg ikke snakket med Molde, men det har vært noe gjennom min agent. Der har jeg også fått innblikk i hva deres intensjon er, sa han til HA.
Også Adresseavisen har omtalt RBK-interessen for Rogers. Nettavisen har også omtalt Moldes.
Rekdal selv sier til HA at samtalen ble gjort før han var kjent med at Rogers hadde skrevet under på en permanent avtale på Briskeby.
– Vi var ikke klar over at han allerede hadde signert, og ble overrasket da det ble kjent. Vi pratet med Sam som om han var en fri spiller. Det var vel i romjula, sier Rekdal.
HamKam er imidlertid i en gunstig stituasjon med tanke på midtstoppere. Klubben har allerede den unge kvartetten Rogers (22), Hasan Kurucay (24), Vetle Skjærvik (21) og Halvor Rødølen Opsahl (19) i troppen.
I tillegg har de signert 1.91 høye Julian Dunn (21) fra Canada. Han ses på som en joker inn i den backoppsetningen, når han snart slutter seg til laget.
Vel vitende om at så godt som alle andre lag er på jakt etter midtstoppere og at klubben har kontroll på økonomien, sitter HamKam dermed med gode forhandlingskort på hånda.
– Er det helt uaktuelt å selge?
– Ja, i utgangspunktet skal vi ikke selge noen. Vi ønsker å forsterke laget, så det skal veldig mye til, sier Olsen.
– Han sier selv at han har snakket med Rekdal, hva tenker du om det?
– Det har jeg ingen kommentar til. Kjetil og Geir var trenerne hans i fjor. Jeg har ikke snakket med Sam, så jeg har egentlig ingen kommentar på det.
– Da vi tok inn Sam, var vi enige med han og agenten om at hvis han lykkes og skal spille i Norge, så skal han spille i HamKam, ikke noen av de andre. Det har både agenten og spilleren forholdt seg lojalt til, og han skrev under fra 1.1, fortsetter han.
(Artikkelen fortsetter under):

Snakket med Solbakken før HamKam-avtalen: – Naturlig

– Var det en klausul der som dere måtte bli kvitt?
– Jeg vil ikke kommentere noen ting rundt det med forhandlinger med spillere. Det kan jeg ikke ta i media, det er konfidensielt.
På spørsmål om blant annet Rogers og spillere inn til Lerkendal, svarte Rekdal følgende til Discovery for et par dager siden:
– Vi har ingenting på spilleragendaen. Det er mye skriverier i media, men det er ingenting.
Han understreket imidlertid at det er snakk om i skrivende stund. Han har aldri lagt skjul på at de trenger forsvarsspillere, men at de må skaffe seg full oversikt over behovet og status i sin nye klubb først.
I stedet ønsker HamKam, etter hvert som den ferske treneren Jakob Michelsen kommer skikkelig inn i saker og ting på Briskeby, å hente spillere inn før Eliteserie-comebacket.
– Vi jobber på og skal ha inn tre-fire spillere, sier Olsen.
– Som Fredrik Sjølstad?
– Det har jeg ikke noen kommentar til.

HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside

Eliteserien
Hudfletter Fagermo etter dette intervjuet: – Et lite stikk i magen til alle som er glade i Vålerenga
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Snudde til seier etter to magiske AaFK-minutter: – Helt utrolig
14 TIMER SIDEN