Det var DA Rogalands Avis som først omtalte status rundt Tommy Høiland da han fortalte om «elefanten i rommet».
Når Eurosport.no ringer spissen onsdag kveld forteller han at han er litt forbauset over behandlingen fra klubben han har blitt så glad i.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
4 TIMER SIDEN
– Jeg synes jo det er rart de mener de ikke har bruk for meg. Jeg ble jo matchvinner mot Mjøndalen og var sterkt delaktig mot Godset også. Så fikk jeg en treårskontrakt før sesongen som et andrevalg bak Berisha. Så snur plutselig alt på hodet på et halvt år.
– Det er jo sårt for meg som har blitt så glad i klubben. Det er en tøff beskjed å få, særlig når du akkurat har skrevet under på en ny kontrakt.
– Føler du Viking ønsker å kvitte seg med deg fra lønningslistene?
– Det er vanskelig å tolke det som noe annet enn det, sier Høiland.

Utelukker Ulf ved denne anledningen

31-åringen vil på ingen måte klage. Han skjønner mekanismene i den brutale fotballen og understreker at han jobber knallhardt, uavhengig av hvor mye tillit han får.
– Det var vanskeligere å akseptere å sitte på benken da Veton var dårlig i starten, men nå har han jo storspilt. Også er det er en flott gjeng her jeg liker å være en del av, så jeg trives jo godt.
Ryktene har begynt å svirre rundt en retur til Sandnes Ulf - en klubb Høiland tidligere har nytt stor suksess i. Høiland påpeker at det var den første klubben som virkelig trodde på ham.
– Jeg har jo ikke noe dårlig forhold til Sandnes Ulf, og det kan godt hende jeg havner der senere i karrieren, men akkurat føler jeg at jeg vil bite meg fast her. Jeg føler jeg begynner å komme meg i form nå, så jeg vil overbevise både sjefen og resten av byen, forteller han.
– Har du fortsatt den samme statusen i spillergruppa og i byen?
– Fotball er jo ferskvare, så jeg hadde nok bedre kort på hånden i fjor. Men jeg føler fortsatt jeg har en god standing i byen her.
Tommy Høyland fikk hvert fall slått tilbake mot ekspertene i vinter:

Høiland slår tilbake: Her er hans topp 5 «drittsekk-eksperter»

Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
7 TIMER SIDEN