Lars Jørgen Salvesen ble hentet til Strømsgodset midtveis i fjorårets sesong for å sende ballen i mål for laget fra Drammen, og sørlendingen fikk sin første scoring for klubben allerede i hans første kamp.
Deretter var han en en viktig brikke da Godset unngikk den værste nedrykkskampen. Men, i år har det ikke stemt like bra for angrepsspilleren.
Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
4 TIMER SIDEN
– Jeg vet godt at jeg ikke har scoret så mange mål som jeg ønsker, og som folk har forventet. Det er jeg den første til å innrømme, men jeg kan ikke gi meg av den grunn, sier Salvesen til Eurosport.
Se Salvesen snakke om mangelen på scoringer. Artikkelen fortsetter under videoen.

Salvesen innrømmer at det har blitt for få mål

For mens det ble syv nettkjenninger på 13 kamper etter overgangen til Godset i fjor, står Salvesen foreløpig med seks mål på 25 kamper denne sesongen. Per nå ønsker han ikke å tenke for mye på hvorfor.
– Det kan være mange årsaker, men det har jeg ikke så lyst til å spekulere i akkurat nå. Det er vanskelig å si og jeg føler at jeg har jobbet godt og stått på. Det viktigste for meg er likevel å bidra så godt jeg kan i de siste fem kampene og hjelpe laget til å holde plassen, sier Salvesen.
Nå kjenner Salvesen, som hadde spilt i både Start og Ull/Kisa før han kom til Godset fra Sarpsborg 08, på ansvaret han som spiss har for å score mål.
– Ja, absolutt. Selvfølgelig. Det er en spiss sin jobb å score mål, så det sier seg selv, og det ansvaret tar jeg med glede.
Selv om Salvesen ikke har vært sist på ballen like ofte denne sesongen, har han vært flinkere til å servere lagkameratene. Akkurat det rakk han faktisk ikke å gjøre i løpet av sin første høst i Godset-drakt, men i år har han vært servitør fem ganger.
– Jeg står fortsatt på og har veldig tro på mine egne ferdigheter, og det føler jeg at laget og trenerne også har. Jeg føler at jeg kanskje ikke har scoret så mye som jeg hadde forventet, men så har jeg fått flere assist enn det jeg hadde forventet.
Og 24-åringen får støtte fra lagkameratene, som fortsatt har stor tillit til at mannen med nummer 88 på ryggen er i stand til å score mål.
– Jeg synes han er sterk og han er viktig for oss. Vi har også skyld i det, for vi bør spille han bedre og skape større sjanser for han. Da gjør vi jobben mye lettere for han. Jeg er sikker på at han kommer til å score mange mål i slutten av sesongen, sier Godset-kaptein Mikkel Maigaard.
Både Maigaard og Salvesen er enige om at Strømsgodset er på riktig vei, og at laget kommer til å ta poeng i kampene som følger.
– Det vanskeligste i fotball er å skape ting, men vi er på god vei. Jeg føler at vi kommer til mange sjanser, og da er det kanskje lett å si at det er min oppgave å sette de ballene i mål, og det er det selvfølgelig. Det skal jeg bare bli enda bedre på i fortsettelsen.
Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
I GÅR PÅ 12:02
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59