• Rosenborg serieåpner borte mot Vålerenga på Intility søndag 9. mai – lad opp til kampen fra klokken 17:00 på discovery+.
Utrolige 19 spillere har forlatt Rosenborg siden Eliteserien-avslutningen i desember i fjor. Spillere som Tore Reginiussen (St. Pauli), Vegar Eggen Hedenstad (Fatih Karagümrük), Pål André Helland (Lillestrøm) og Samuel Adegbenro (IFK Norrköping) har pakket stresskofferten og reist fra Lerkendal, mens åtte nye fjes har fått plass i garderoben.
Fire nye forsvarsspillere, inkludert Besim Serbecic og Gustav Valsvik som var på utlån i fjor, har kommet inn. Jonathan Augustinsson og Adam Andersson har tatt turen over grensen fra Sverige, fra henholdsvis Djurgården og Häcken i Allsvenskan, og det er ventet at disse to skal kjempe om plassen på venstrebacken.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
I tillegg har Åge Hareide fått på plass Vebjørn Hoff fra Odd, den tidligere Sarpsborg 08-spissen Guillermo Molins, Ole Sæter fra Ranheim, samt Stefano Vecchia fra Sirius.

Fornøyd med stallen

Den rutinerte hovedtreneren er godt fornøyd med RBK-stallen, når det nå er en drøy uke til Rosenborg serieåpner borte mot Vålerenga i Oslo.
– Vi har fått et bra register av spillere nå. Det begynner å se ut som en tight og bra spillergruppe, sier Åge Hareide i Discovery-serien Seriestart spesial.
Se hele episoden her. Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Rosenborg med Åge Hareide og Stefano Vecchia

Rosenborg har totalt spilt fire treningskamper denne vinteren, noe som har resultert i fire seiere og kun ett baklengsmål. Søndag 2. mai spiller RBK generalprøve mot Ranheim – som de også vant 2-1 over tidligere i år.
De andre treningskampene er: 3-0 mot Raufoss, 1-0 mot Tromsø og 3-0 mot Kristiansund.
Tidligere Häcken-spiller Adam Andersson ser foreløpig ut til å ha kapret plassen på venstrebacken. Svensken har startet tre av fire kamper så langt, men Hareide legger ikke skjul på at det er mer eller mindre åpent mellom Andersson og Augustinsson.
– På venstrebacken spiller Andersoon og Augustinsson, noe som gir oss solid «Allsvensk» kapasitet – uansett hvem av dem som spiller. Det er to veldig lovende spillere, med gode føtter begge to, sier RBK-sjefen.
Hareide har vært tydelig på at laget skal bygges bakfra. Akkurat det ser lovende ut, ifølge treneren selv.
– Jeg tror vi har et bra fundament defensivt. Gode forsvarsspillere som har rutine og som har spilt fotball på høyt nivå i en periode. Og vi har en midtbane som er sterk, som også kan bidra til å låse av og gjøre oss vanskelig å bryte ned når vi er etablerte, forteller han i Seriestart Spesial-episoden.

– Blir bare bedre og bedre

Adam Andersson eller Jonathan Augustinsson på venstrebacken er ikke den eneste forandringen på venstresiden til Åge Hareide – tvert i mot. Tidligere Odd-spiller Vebjørn Hoff skal etter planen bekle den venstre indreløper-plassen, mens sangfuglen Stefano Vecchia skal spille venstrekant.
– Vecchia er en interessant spiller som kan gi oss en god del målpoeng. Han tror jeg bare blir bedre og bedre, sier RBK-treneren.
Den tidligere Sirius-spilleren scoret sitt første mål for Rosenborg i treningskampen mot Kristiansund. I 2020 scoret Vecchia 12 mål på 22 kamper fra start for Sirius i Allsvenskan. I tillegg serverte han fem målgivende pasninger.
Også Vebjørn Hoff høster skryt av sjefen.
– Hoff har god erfaring fra 4-3-3, og skal fungere som indreløper hos oss. Han er en veldig allsidig og pliktoppfyllende spiller, i tillegg til at han er taktisk og balanserende.

Kjærlighetserklæring, advarsel til unge spillere og Pellegrino-kritikk

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51