– Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier trener Dag-Eilev Fagermo til klubbens nettsider.
Og spilleren selv bekrefter overfor Eurosport.no at det nettopp er det som gjør at han nå fornyer til 2024.
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
EN TIME SIDEN
– Der er fordi jeg er glad i Vålerenga. Det er en klubb jeg ønsker å gi noe til. Det er jo ikke noe tvil om hva ambisjonene mine er, jeg ønsker at de skal selge meg og få igjen noe. Det fortjener de for å ha oppfostret meg i klubben, sier Dønnum til Eurosport.no

– Ville ikke være én av dem

Det er ikke noe nytt i fotballen at spillere velger å la kontrakten løpe ut for at det skal være enklere å komme seg til en annen klubb. Det var aldri et alternativ for Dønnum.
– Jeg ønsker ikke å gjøre det på den måten. Jeg liker å ha litt press og virkelig gjøre meg verdig til det. Det er nok av spillere som drar gratis eller for en billig penge. Jeg ønsker ikke være én av dem, sier vingen.
22-åringen fra Eidsvoll la ikke skjul på at en overgang til Italia fristet, etter at Lecce skal ha fått et bud akseptert i sommer. Men etter hvert bekreftet Fagermo til Eurosport at overgangen var lagt død.
Dønnum avkrefter at han og klubben har en muntlig eller skriftlig avtale om at han får dra hvis visse betingelser oppfylles.
– Men jeg regner med at om jeg presterer og VIF er fornøyde med millionene som legges på bordet, så får jeg dra om tilbudet er riktig for meg, sier Dønnum.
Nylig byttet Dønnum agent til Jim Solbakken:

Forklarer byttet av agent

Agenten støttet beslutningen

Den siste tiden har kantspilleren fått et nytt oppsving i formen, og virker å ha funnet tonen med nykommerne Henrik Bjørdal og Vidar Örn Kjartansson.
– Jeg ønsker å ta medalje med Vålerenga før jeg drar. Forhåpentlig i år, men hvis ikke det går, har vi uansett hatt en bra sesong. I verste fall får vi prøve igjen neste år, sier Dønnum.
Nylig byttet han agent til Jim Solbakken. Han støttet 22-åringen i prosessen.
– Han syntes dette var en god idé. Han har hjulpet meg og vært flink i denne prosessen, sier Dønnum.

Feiret med ny sveis

22-åringens forrige avtale varte ut 2021. Den er nå forlenget i ytterligere tre år.
Det feiret Dønnum med en nye frisyre som kan ses på Vålerengas Twitter-konto.
– Det er vel den eneste varianten jeg ikke har prøvd av frisyrer. Jeg tenkte at det var på sin plass med ny, sprek frisyre med tanke på forlengelsen, avslutter Dønnum.
Dønnum har siden han kom til klubben fra Eidsvoll IF som 13-åring scoret 12 mål på 65 kamper for Oslo-laget. I år er det blitt fire mål og fire målgivende på 20 kamper i Eliteserien for U21-landslagsspilleren.
Sett denne?

Forteller om vinterens «idiotiske» skade: – Det var ganske dumt

Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
14 TIMER SIDEN