Det bekrefter treneren til Adresseavisen søndag.
Åge Hareide forteller at det først og fremst skal dreie seg om å låne, og ikke kjøpe, en ny frontmann.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
2 TIMER SIDEN
Grunnen? Nyervervelsen Ole Sæter sliter fortsatt med en skade, og kan være flere måneder unna debuten i RBK-drakten.
– Ja, det er mulig vi trenger påfyll offensivt. Det handler litt om situasjonen til Ole Sæter, sier Hareide til lokalavisen, og bekrefter samtidig at de har konkrete navn i kikkerten – uten at 67-åringen fra Møre og Romsdal ønsker å avsløre hvem som står på listen.

Sæter ute til juni

For trolig må store deler av sesonginnledningen gå uten 24 år gamle Ole Sæter. RBKs lege Reidar Due spår at spissen, som sliter med en ankelskade, muligens kan bli klar til juni.
– Det kan være at han kan vurderes som spilleklar i månedsskiftet mai/juni, men det kan også gå lengre tid, forteller Due til Adressa.
Dino Islamovic peker seg ut som den soleklare favoritten som midtspiss i Rosenborg, også i 2021. RBKs nummer ni noterte seg for 12 nettkjenninger på 27 kamper for trønderne i Eliteserien i fjor.
Rasmus Wiedesheim-Paul har foreløpig ikke slått gjennom i full Rosenborg-blomst, og det er foreløpig uklart hvem som er annenvalget bak Dino Islamovic. I stallen står Rosenborg per nå med tre spisser. Dino Islamovic, Rasmus Wiedesheim-Paul og Ole Sæter.
– De hentet jo Wiedesheim-Paul i fjor, men han har jo ikke vist mye... Han får jo heller ikke sjansen om man henter inn noen ny. Da er de fem millionene borte, sa Joacim Jonsson under denne ukens episode av podcasten Indre bane.
Heller ikke Asbjørn Myhre er fornød med andrevalget bak Islamovic.
– Skal man spille med én spiss, må man enten ha noen som er betydelig bedre enn det de har nå, eller en unggutt som kan akseptere å spille annenfiolin. Det er et dilemma de ikke har kommet seg rundt de siste årene, supplerte han.

Flere skader

Ole Sæter er ikke den eneste som sliter med skade i Rosenborg-troppen. Også Per Ciljan Skjelbred er ute i en god stund framover, og til Adressa bekrefter lege Reidar Due at den tidligere Hertha Berlin-spilleren sannsynligvis ikke blir klar før tidligst 16. mai.
Foreløpig er seriestart satt til 2. mai, men mye tyder på at åpningen utsettes nok en gang.
Keeper Julian Faye Lund (jumpers knee) og Jonathan Augustinsson (lyskeskade) har også trent alternativt den siste tiden. Prognosene der er litt mer optimistiske.
– Etter påske kommer vi oss over på naturgress i treningshverdagen. Da regner vi med å ha dem tilbake, sier Due til avisen.
Lørdag bekreftet Åge Hareide at Markus Henriksen er tiltenkt i en stopperrolle den kommende sesongen. Les mer om den saken her.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33