• Se søndagens kamp mellom Rosenborg og Kristiansund fra klokken 18:30 på discovery+
I forkant av kveldskampen mot Rosenborg søndag, som starter 19.00, har KBK flere usikre kort. Christian Michelsen trekker selv frem Dan Peter Ulvestad som den viktigste å få klar. Kapteinen måtte gå av etter bare sju minutter mot Strømsgodset før landslagspausen, en kamp KBK tapte 1-4. Etter en løpsduell tok han seg til lysken og satte seg ned, og like etterpå måtte han bli byttet ut.
– Han har hatt en positiv utvikling den siste tiden. Vi krysser fingrene for at han er spillbar til søndag. Hvis han har samme progresjon fremover, som han har hatt de siste dagene, rekker han kampen, sier Michelsen til Discovery, før han påpeker hvor viktig stopperen er for laget:
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Alle trenere i hele verden vil alltid ha med kapteinen sin. Dan Peter er en leder og vet hva det her går utpå. Han har en helvetes sult og vinnerinnstilling som smitter. I den situasjonen vi er i har vi ingen tiden å miste, og da må vi ha vinnere på banen. Og Dan Peter er definitivt en vinner med stor V.
Saken fortsetter under.

Michelsen etter tapet mot godset: – Vi møter et lag som er bedre enn oss

Spøker for trio

Men der Ulvestad virker å rekke kampen, ser det mørkere ut for trioen Andreas Hopmark, Aliou Coly og Pawel Chrupalla.
– Hopmark sliter fortsatt med leggen og er tvilsom. Pawel har vært covid-syk og måtte hjem fra landslagssamling. Det kan hende han rekker, men vi må bare se an. Coly er ute. Han har smått begynt å trene igjen og er på vei tilbake. Han har hatt en alvorlig strekkskade.
Etter en halvveis start på sesongen har Rosenborg fått sving på sakene de siste månedene. De har plukket 32 poeng på de siste 15 kampene, nest flest av alle lag i ligaen, og kommer fra en sterk 3-1-seier over Lillestrøm før landslagspausen. På de 15 kampene har RBK scoret 38 mål, ett færre enn Molde og Glimt, som har scoret flest med 39 i den perioden.
– Tror du forsvarsrekka di skjelver før Rosenborg-kampen?
– De har møtt tøffere spisser enn både Casper Tengstedt og Ole Sæter, men vi må som et kollektiv tukte Rosenborg. Vi må tilbake til den perioden før Strømsgodset-kampen.
Saken fortsetter under.

KBK-Michelsen forlater intervjuet i raseri: – Herregud!

Håper å reise kjerringa

Uten Ulvestad fikk KBK stryk mot Godset og tapte 1-4. Likevel har de vært gode den siste tiden - på de siste fem kampene har de tatt 10 poeng, ett flere enn Rosenborg og fjerde flest i ligaen.
– Det sto ikke på viljen mot Godset, men det ble for mye en og en og to og to. Vi fungerte ikke sammen som et kollektiv. Alle må være påskrudd, hvis ikke går det ikke. Det er laget KBK som må spille godt sammen. Hvis vi leverer en god prestasjon sammen har vi mulighet mot hvem som helst.
Han vil likevel ikke se for langt frem i tid når Discovery spør om det er mulig å holde plassen.
– Vi har kun fokus på neste kamp, det er den vi kan gjøre noe med. Vi tar en kamp av gangen og har fokus på å ha en god treningsuke før Rosenborg-kampen. Det er bare den som betyr noe. Alt annet får komme i andre rekke. Vi må bare gjøre noe med det vi kan gjøre noe med selv, sier han og avslutter:
– Kristiansund har vært et skadet dyr dette året. Vi vil vise oss fra en helt annet side mot RBK enn mot Godset. Vi skal vise at vi har vunnet tre hjemme på rad.
Så du denne videoen?

Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51