NADDERUD (Discovery):
Etter noen dager med spekulasjoner, bekreftet Bodø/Glimt mandag at keeper Julian Faye Lund hentes til nordlandsklubben. Faye Lund kjøpes fra Rosenborg, og går foreløpig inn som en erstatter til Josua Smits, som tidligere denne måneden meldte overgang til Willem II i Nederland.
Eliteserien
Ny spiss klar for Sarpsborg 08 – lånes fra belgisk klubb
18 TIMER SIDEN
Oslo-gutten har signert en avtale ut 2026-sesongen.
– Dette er en klassisk Glimt-signering. Han er en ung og sulten spiller med store kvaliteter. Vi har spilt mot han noen ganger nå, så vi vet hva slags spiller han her. Han kjenner også Jonas Kolstad (keepertrener, journ.anm) godt, og det vi har hørt fra andre er at han er en solid type som liker å trene, og det skaper et godt utgangspunkt for det vi ønsker å få inn i Bodø/Glimt, forteller Kjetil Knutsen til Discovery.

– Håper han forlenger

Men med Bodø/Glimts soleklare nummer én de siste årene, Nikita Haikin, på utgående kontrakt, er det ikke utenkelig at Julian Faye Lund erstatter russeren som Glimts førstekeeper om kort tid.
For etter å slitt med å danke ut André Hansen fra RBK-buret, i tillegg til å ha blitt lånt ut til tre ulike klubber siden 2017, var 23-åringen tydelig på én ting i signeringsintervjuet med sin nye klubb:
– Jeg kommer hit for å spille. Det er det viktigste for meg. Jeg ønsker å utvikle meg, så etter mange kamper på benken håper jeg å endelig få spille litt, sa han til glimt.no.
Med Nikita Haikin på utgående kontrakt, står Kjetil Knutsen og Glimt med tre ulike scenarioer: Selge Haikin i det kommende sommervinduet, vente til kontrakten går ut og slippe han gratis eller forlenge kontrakten med russeren.
Glimt-treneren håper aller mest på det siste.
– Først og fremst må Julian få lov til å akklimatisere seg. Så er jeg en trener som ikke bruker kontrakter som pressmiddel når jeg tar ut lag, det er noe som foregår mellom spiller og klubb. Per dags dato er Nikita inne i sitt siste halvår som Glimt-spiller, sier Knutsen til Discovery, før han legger til:
– Jeg håper han signerer videre for Glimt, og gjør han ikke det, så må vi respektere det.
Saken fortsetter under videoen.

Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt

Flere profiler på utgående

Nikita Haikin er derimot ikke den eneste Glimt-spilleren som går en uviss framtid i møte. Under følger listen over spillere på utgående kontrakt i Bodø/Glimt:
Alfons Sampsted
Nikita Haikin
Ola Solbakken
Amahl Pellegrino
Anders Konradsen
På spørsmål om hvor mye Kjetil Knutsen tenker på dette når det når nærmer seg et sommervindu, svarer treneren at de jobber med saken stort sett hele tiden.
– Vi er hele tiden søkende ute i markedet, og kjenner til situasjonen til spillere. Vi ønsker ikke å komme i etterkant inn i det neste vinduet, så det er helt klart noe vi jobber med og prater om. Så er det hele tiden et vanskelig marked, og det er krevende å finne de typene som passer inn i Glimt. Å gjøre det med dårlig tid og panikk resulterer ofte i dårlige løsninger, forklarer Knutsen overfor Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Matchvinner Saltnes til Discovery: – En vanskelig kamp

Ordknapp Solbakken

Det er nok ingen tvil om at den heteste poteten i Bodø/Glimt om dagen heter Ola Solbakken. De siste månedene har det versert rykter om Solbakkens neste stoppested i karrieren, der den italienske storklubben Roma har seilt opp som den mest aktuelle desinasjonen.
I mai meldte den italienske avisen Il Romanista at Solbakken hadde blitt enig med Roma om en femårskontrakt. Da Discovery konfronterte sportslig administrativ leder i Glimt,Håvard Sakariassen, med opplysningene svarte han følgende:
– Skulle så være tilfellet, er italiensk media mer informert enn hans arbeidsgiver, skriver han i en melding til Discovery.
Discovery snakket med Ola Solbakken etter den vellykkede ankeloperasjonen han gjennomførte i mai, der han fikk spørsmål om interessen fra utlandet.
– Jeg har ikke snakket noe som helst med Glimt rundt kontrakt eller overgang. Det som har tatt mye av fokuset mitt er faktisk den operasjonen her. Jeg har kjent mye på at det var på tide å gjøre det nå, så vi har ikke snakket noe om det. Når det (en overgang journ.anm.) blir vil tiden vise, sa han.
Og heller ikke onsdag var det noe nytt å spore hos den trønderske angriperen.
– Det er ikke noe nytt. Jeg har uttalt hva ståa er, så er fokuset mitt å komme i form inn mot det tette kampprogrammet som kommer nå, meddeler en ordknapp Solbakken til Discovery på Nadderud.
Så du denne?

Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham

Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
08/08/2022 PÅ 14:19
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
08/08/2022 PÅ 08:33