Populære sporter
All sport
Vis alt

Flere Eliteserie-stoppere på blokka – har vært i kontakt om RBK-spiller

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 14/12/2021 klokken 12:21 GMT+1

Nyttårsaften betyr ikke kun fyrverkeri, konfetti og «nytt år, nye muligheter». Det er også dagen da en rekke kontrakter i Eliteserien utløper. For klubber på spillerjakt kan det derfor dukke opp et og annet varp de neste ukene. I Skien har de nå stilt inn siktet.

Sportssjef i Odd Tore Andersen (t.v) sammen med hovedtrener Jan Frode Nornes.

Foto: NTB

  • Se kvalikkampen mellom Brann og Jerv på discovery+ og MAX onsdag fra klokken 18:30
Jan Frode Nornes og Odd er nemlig på stopperjakt. Det er kanskje ingen hemmelighet, for skienslaget har rett og slett lekket som en sil denne sesongen. Med 58 innslupne mål er det kun Stabæk (62) med færre i Eliteserien.
Odd har rullert veldig i den bakre fireren, der midtbanemann Magnus Lekven har operert som midtstopper store deler av sesongen. Veteran Steffen Hagen har vært langtidsskadet, men startet de seks sist kampene for skienslaget. Odin Bjørtuft har spilt mest av Odds stoppere denne sesongen, med sine 27 kamper fra start.
I tillegg har de Solomon Owusu som kan bekle en stopperplass.

I samtaler

Med flere usikre kort på midtstopperplass, er Odd nå på utkikk etter en ny bauta i forsvaret. Ifølge Telemarksavisa kan valget fallet ned på nåværende RBK-stopper – og kommende bosmanspiller – Besim Serbecic.
Lokalavisen skriver at 23-åringen står på blokka til Odd, i tillegg til at de får opplyst at klubben har vært i kontakt med spillerens representanter.
Serbecic bekreftet overfor Nidaros i november at han ikke kommer til å fortsette i Rosenborg.

På ekspertliste

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson la for tre uker siden ut en oversikt der han vurderte de beste bosmanspillerne i Eliteserien. Fredrik Andre Bjørkan toppet listen, men tidlig i desember ble det klart at han har signert en avtale med Bundesliga-klubben Hertha Berlin.
På topp ti-listen var Besim Serbecic nummer åtte.
«Serbecic har fått så og si null tillit av Hareide, men de gangene han fått sjansen synes jeg han har levert solid. Tøff i duellspillet og god med ballen. Jeg tipper han hadde gjort en god figur i flere Eliteserie-lag», skrev han om spilleren som endte med sju kamper fra start for trønderne i 2021.
I tillegg til bosnieren, skal Odd ha flere andre kjente stoppernavn på blokka. Ifølge TA snuser skiensklubben på Mjøndalens forsvarssjef Markus Nakkim. Nakkim og MIF rykket ned til OBOS-ligaen etter kampen mot Bodø/Glimt på søndag, og det er sannsynlig at Nakkim er en spillerne Mjøndalen har på salgslisten.
25-åringen har kontrakt ut juli 2022.
Fikk du med deg dette rørende øyeblikket?
picture

Familien Berg tildelt Kniksens hederspris: – Dette kom veldig brått på!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame