Det skriver klubben i en melding på sine nettsider fredag.
Der heter det at Haugesund ønsker diskusjonen om en mulig norsk VM-boikott velkommen, og at klubben er både opprørt og bekymret over arbeidsforholdene som har blitt avdekket og bruddene på menneskerettighetene som har blitt dokumentert i Qatar.
Klubbledelsen skriver at den mener det er viktig å diskutere «det etiske aspektet ved å skulle delta i mesterskapet».
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Det er likevel ikke aktuelt å stille seg bak Tromsøs initiativ om en boikott på nåværende tidspunkt.

Strengt virkemiddel

«En boikott er det absolutt strengeste virkemiddelet man kan ty til i denne sammenheng. Skal man gå til det skritt å trekke seg fra et mesterskap må beslutningen være tatt på bredest mulig beslutningsgrunnlag. Både med tanke på effekten av en boikott og konsekvensene av den. Pr. i dag er kunnskapsgrunnlaget vårt for dårlig til at vi med sikkerhet kan si at boikott er den eneste riktige tilnærmingen til mesterskapet», skriver FKH-ledelsen.
Klubben ønsker boikott-alternativet konsekvensutredet fram mot det varslede ekstraordinære forbundstinget søndag 20. juni.
Haugesund-ledelsen peker også på at det fra flere hold er vist til at fremmedarbeidernes arbeidsforhold i Qatar har blitt forbedret på flere områder de siste årene.
«Spørsmålet om forbedringene man har oppnådd siden 2017 og videre fram til mesterskapets start er tilstrekkelig til å avvise boikott som virkemiddel er for oss derimot uavklart», skriver klubben.

Bred støtte

Den utelukker dermed ikke at den stiller seg bak et boikott-initiativ på et senere tidspunkt.
Foreløpig har Brann, Vålerenga, Tromsø, Rosenborg, Viking, Strømsgodset og Odd vedtatt støtte til boikott. Sarpsborg, Stabæk og Bodø/Glimt har ikke tatt stilling til saken, men vil ha saken tatt opp på det ekstraordinære tinget i juni.
Lillestrøm utsatte onsdag å ta stilling.
Molde, Sandefjord, Kristiansund og Mjøndalen har ikke behandlet spørsmålet.
(©NTB)
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33