• Se Sarpsborg 08 - FK Haugesund onsdag fra klokken 18:00 på TVNorge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
– Wadji er en ekstrem idrettsutøver. Han hadde nok gjort det «himla» godt i en individuell idrett, for han er mer eller mindre treningsnarkoman.
Ordene over tilhører en glad og lettet Haugesund-trener Jostein Grindhaug, som for en gangs skyld har gått inn i en ny uke med en trepoenger i bagasjen. Ikke bare sikret FKH sin første seier på nesten en måned, de fikk også tilbake en meget spillesugen Ibrahima Wadji.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Senegaleseren har vært utestengt fra fotballen siden han testet positivt for morfin etter kampen mot Kristiansund 19. mai 2019. Mot Rosenborg forrige søndag fikk 25-åringen sine første minutter på fotballbanen på 14 måneder.
Se intervjuet med Grindhaug. Saken fortsetter under videoen:

– Han er en ekstrem idrettsutøver

Smittsom energi

Uten å gi Ibrahima Wadji æren for RBK-seieren i helgen, er Jostein Grindhaug tydelig på at senegaleserens energi og innflytelse smittet over på de andre hvitkledde spillerne.
– Det er smittsomt med energi. Med en hærfører og soldat der fremme, drar det med seg positivitet til resten av gruppa. Det var helt tydelig at Wadji var viktig i den fasen, sier Grindhaug til Eurosport.
Den 47 år gamle treneren fra Karmøy er ikke i tvil om at Wadji blir en viktig brikke framover. Selv mener treneren at spissen leverte mer eller mindre det trenerteamet hadde forventet.
– Vi var spente, som alle andre. Vi hadde en viss anelse om hva vi kunne forvente, og jeg synes at han alt i alt leverer en godkjent kamp. Han har den ventede intensiteten i spillet sitt, går på de løpene som forventes og har de dårlige touchene som forventes, ler Grindhaug.
– Om vi får de tingene til å sitte ordentlig, så blir han nok ikke så lenge i Haugesund, legger treneren til.
– Kan Wadji forsvinne fra klubben allerede i sommer?
– Nei, det er veldig lite sannsynlig. Han blir nok i FKH ut året, svarer Grindhaug.
Se hva Wadji sa om forholdet sitt til FK Haugesund og hvordan det siste året har vært utenfor fotballbanen. Saken fortsetter under videoen.

– FKH er klubben i mitt hjerte. Jeg har ikke ord for hvor mye de har betydd for meg

Selvtillitsboost

Det var helt tydelig at seieren over Rosenborg betydde veldig mye for samtlige i FKH-leiren. Hemningsløs glede, samt en Niklas Sandberg som løp fra intervjuet med Eurosport for å feire med fansen, ga klare indikasjoner på hvor langt inne lagets tredje trepoenger betydde.
– Hva tror du seieren over Rosenborg betyr for det mentale hos spillerne?
– Det gjør bra for hodene deres – det er slik du bygger selvtillit. Når det er sagt, hang vi i stroppene i den andre omgangen, men det er en del av pakka det også. Vi klarte å ri det av, og de tre poengene er kjærkommende. Samtidig er nok den selvtilliten vi pakker ned i bagasjen enda viktigere, konkluderer Jostein Grindhaug, som samtidig håper at seieren kan sees på som et aldri så lite vendepunkt.
FKH-spiller Niklas Sandberg løp fra intervjuet med Eurosport for å feire med fansen etter seieren over RBK. Saken fortsetter under videoen.

Matchvinneren tom for ord etter kampen: Avbryter intervju for å feire med fansen

For det har ikke vært en dans på roser på sørvestlandet denne sesongen. Haugesund har scoret færrest mål av samtlige lag i divisjonen, og FKH-sjefen innrømmer at det ikke har vært lett å være skipper på skuta i 2020.
Vi gjorde et formasjonsskifte på denne tiden i fjor, der vi ble mye mer ballorientert. Det var liten tvil om at vi ble et ganske bra lag etterhvert, men så mistet vi noen spillere av ulike grunnner og tapte flere av de viktige brikkene i maskineriet. Samtidig har ikke jeg klart å løse ut potensialet til de nye spillerne som har kommet til klubben – det er min feil, erkjenner treneren.
– Vi har vært nødt til å snu flere steiner for å finne nye løsninger, legger han til.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Wadjis lagkompis: – Jeg vil gjerne ha en kropp som ham

Permitteringskonsekvenser

I tillegg til den svake sportslige starten til laget som endte på en sjuendeplass i 2019, var Haugesund også en av de første klubbene som var nødt til å permittere spillere som følge av koronakrisen.
FKH fikk kritikk for hvordan de løste situasjonen, men Grindhaug mener selv at klubben gjorde de riktige valgene.
– Det blir ofte kritikk når man er det laget som brøyter vei i en sånn prosess. Vi må tåle den støyen som ble rundt det, men jeg synes til syvende og sist at vi gjorde det rette.
– Man trenger ikke å være en trollmann for å forstå at sju uker uten organisert trening smerter. Det fikk vi også fasit på da vi gikk inn i det tøffe kampprogrammet vi hadde i starten av sesongen, legger han til.

– Jeg sier ting som det er

Jostein Grindhaug har tidvis fått høre at han er over snittet negativ i intervjuene etter kampene. Det mener han er en urettferdig kritikk.
– Jeg synes at det er merkelig at det kommer opp. En ting hadde vært om noen som stod meg nær hadde nevnt det for meg, men at media skal gripe fatt i noe som skjer der ute i en sfære som er langt unna meg, skjønner jeg ikke.
– Jeg bobler av energi og sier ting som det er. Jeg skal ta kritikk på at jeg har vært for negativ, men det er sånn jeg er som person – så jeg kommer nok til å gjøre det i framtiden også, smiler Grindhaug.
Onsdag møter FK Haugesund et Sarpsborg 08-lag som fikk som hatten passet i Stavanger sist runde. Oppgjøret fra Sarpsborg stadion kan du se direkte på TVNorge, Eurosport Player og Dplay. Kampstart er klokken 18:00.

– Når han kommer i form så vil Haugesund løfte seg

Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58