Se Hareides første kamp, Strømsgodset - Rosenborg på TVNorge og Dplay søndag 18:00. Sikre deg tilgang her!
TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
En rekke av klubbens mest profilerte – og antatt beste – spillere har trøblet med skader. Hareide har vært klar på at det er noe de må se på og finne ut av.
Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
17 MINUTTER SIDEN
Da trenerveteranen så sitt nye lag i Trond Henriksens siste kamp mot Stabæk for halvannen uke siden, hadde han selskap av mange av dem på tribunen. Benken besto stort sett av unge spillere med lite erfaring.
Både Andre Hansen og Per Ciljan Skjelbred uttalte til Eurosport i forbindelse med Hareide-ansettelsen at de håpet og trodde at de ville være klare til dyst etter landslagspausen. Det er de, men hjem fra samlingen midtveis, kom Tore Reginiussen med en hodeskade.
– Vi har hvilt Tore nå så mye som mulig etter landskampen. Og han er bedre. Men vi må passe på hodet hans, på alle mulige måter. Jeg tror det skal gå fint, sier Hareide til Eurosport.
I tillegg er skadelisten kortere enn på lenge:
– (Anders) Konradsen er tilbake i trening. Skjelbred er tilbake i trening. Samuel (Adegbenro) er tilbake, og Andre Hansen er tilbake. Så det ser veldig mye lysere ut med tanke på spillersituasjonen.
– Så du kan velge fra omtrent alle de beste allerede nå?
– Det kan jeg nok gjøre nå. Og det er også nødvendig, med tanke på antall kamper vi har foran oss.
Men fortsatt er det et profilert navn som mangler.
– Pål Andre Helland er den eneste vi har på den lista nå, så vi håper vi kan få ham tilbake i full trening også.
Når det gjelder Samuel Adegbenro, var han så godt som klar for en overgang til Tyrkia. Den falt i vasken, og kantspilleren returnerte til Trondheim.
– Har du hatt en prat med ham, og har han hodet på rett plass?
– Jeg håper det, for det har jeg liksom sagt til ham også. Han hadde en veldig fin trening i dag, og det er kjekt å se at han både er frisk og trener godt, og da er han en del av vår tropp og kan brukes deretter, sier Hareide og legger til:
– Det er det som er viktig, at vi for det første har spillere friske, og hvis du får tilbake en slik spiller på 100 prosent, er det også viktig for ham å vise seg frem på en god måte hvis han vil forlate oss etter sesongen. Da er den beste måten å gjøre det på å stå på og vise gode takter, for da vil folk kjøpe deg. Hvis du ikke gjør det, vil ingen kjøpe deg. Hvis du er skadet og på benken og sitter utenfor, er det ingen som handler deg. Slik er livet, sier RBKs nye høvding.
Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
18/05/2022 PÅ 08:27