Sarpsborg - Bodø/Glimt 0-3
– Jeg var spent på denne. Måten de leverer på i dag, og holder roen ... Å vinne 3-0 borte i dag er bare kruttsterkt. Og jeg må skryte av Nikita. Det er blitt snakket om keeperne våre, men han er også avgjørende i dag, til at vi holder nullen og vinner en meget sterk seier, sier Kjetil Knutsen til Eurosport.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Begge lagene hadde sine farligheter i innledningen av kampen, men den aller største fikk Jørgen Strand Larsen da han kom alene med Nikita Haikin, men Glimt-målvakten leverte en strålende redning og hindret den unge spissen nettsus.
– Man må score på slike sjanser om man skal slå Bodø/Glimt, utbrøt Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Og så var det nesten reprise da Strand Larsen nok en gang ble spilt gjennom minutter senere, men igjen var Haikin med på notene og stoppet forsøket på en lobb.
Så var det gjestenes tur til å få en stor mulighet da Ulrik Saltnes ble spilt fri ned mot dødlinja, og han var ute etter å spille førtifem grader ut til Victor Boniface som lurte foran mål, men Mikael Dyrestam gjorde en god jobb ved å bryte pasningen på tvers.
Men to minutter før pause kunne ingen i den blå Sarpsborg-muren noenting gjøre, da Glimt vartet opp med overhopp, klikk-klakk og raske kombinasjoner. Philip Zinckernagel fikk æren av å avslutte det lekne angrepet: 1-0 til serielederen.
– Det går på skinner for oss for tiden. Jeg kan ikke huske at jeg har vært på en slik bølge tidligere i min karriere. Det er rimelig spesielt det vi er med på nå, sier Zinckernagel til NTB.
Dermed var dansken oppe på 10 scoringer, i tillegg til sine 12 målgivende pasninger, og den forrige spilleren som nådde tosifret antall av både mål og målgivende i en sesong i Eliteserien, var Ernest Asante (10+10) for Stabæk i 2015.
Forrige Glimt-spiller som greide det samme var for øvrig Trond Olsen (10+12) tilbake i 2008.
– Hvor skal dette ende?
– Det er et godt spørsmål. Det er selvfølgelig deilig å score og deilig å assistere, men først og fremst er det deilig å ligge ti poeng foran. Om det er meg eller Jens som scorer, er ikke så viktig, sier Zinckernagel til Eurosport.
Om lag midt i omgangen fikk Glimt straffe, og Jens Petter Hauge gjorde seg klar. Han smalt ballen i tverrliggeren, men til David Mitov Nilssons store fortvilelse ble det dømt til å tas på nytt, ettersom svensken gikk for tidlig fra streken.
Hauge var iskald, valgte motsatt hjørne og fikset dobling av ledelsen.
(Artikkelen fortsetter under):

– Dra til helvete, tenkte jeg!

Zinckernagel var ikke ferdig med det første målet, for supervingen ville ha mer. Han avsluttet til 3-0, etter nok et flott angrep.
– Den beste spilleren i Eliteserien, vil jeg nesten si. Det er så mange faser i spillet han er god på og mestrer. Her også, å få vridd skuddet tilbake og lurt to-tre stoppere. Det ser enkelt ut, men det er ikke, mente Eurosport-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Med tre nye poeng i banken, er Glimt nå ti poeng foran Molde på andreplass etter 16 spilte kamper.
– Vi hadde kanskje ikke dagen da spillet gikk i 100 prosent, men likevel klarte vi å lage noen flotte scoringer, sier Zinckernagel.
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59