(Foto er hentet fra Glimt.no)
Det finnes bare 56 eksemplarer av Diadoras nye gullsko. Nå har ett av dem funnet veien til Bodø, skriver Glimt.no.
Eliteserien
Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø
6 TIMER SIDEN
Førstkommende lørdag spiller Marius Lode sin første, og mest sannsynlig eneste kamp, i det spesielle skoparet.
– Jeg synes skoene er sykt imponerende. Det er den letteste skoen Diadora noensinne har laget. Et par av de andre på laget fikk prøve, og de synes også at de var gode, så nå blir det spennende å prøve dem på trening, sier Marius Lode til Eurosport.no om de nye skoene.

Prøvde seg på en long shot

Det var da Lode satt i karantene på hotell i Oslo etter en landslagssamling, at en tidligere Bodø/Glimt-spiller sendte bilde av de spesielle skoene. De kunne forsvarsspilleren gjerne tenkt seg.
– Thomas Drage sendte en screenshot på Instagram om at Diadora skulle komme med en tribute-sko. Ettersom det ikke ble Ballon dO'r i år, skulle de lage 56 par gullsko. Da tenkte jeg at det hadde vært sykt kult å prøve seg på en long shot, så jeg sendte det til Håvard Sakariassen. Han sa at han skulle pøve alt han kunne for å få tak i de.

Splitter nye gullsko.

Foto: Other Agency

Det ble ingen lett oppgave for team manager Sakariassen, men ettersom Bodø/Glimt spiller i drakter fra Diadora, kom han etter hvert i kontakt med de rette folkene.
For en uke siden var de gullbelagte skoene ankommet Bodø.
– Håvard hadde prøvd å få tak i til hele laget, men det var jo bare laget 56 par, så det ble vanskelig, sier Lode.

– De er nok litt misunnelige

Dermed er Marius Lode den eneste av årets gullvinnere som kan stille i sko som matcher medaljen laget har vunnet, i kampen mot Viking. Hvis det hadde vært mulig, ville nok flere Glimt-spillere gjort det samme.
– Jeg tror ikke de er misunnelige for at jeg har de, men de er nok litt misunnelige for at de ikke har fått de. Alle synes det var sykt kult, sier Lode.
Rogalendingen har ingen planer om å slite ut skoene. Når de har gjort jobben i årets siste seriekamp, er karrieren foreløpig over for det ene av de 56 parene.
– Jeg tror jeg skal glasse de inn og lage til noe med skoene og gullmedaljen, så kan jeg ha det som et minne fra denne sesongen. Jeg får skaffe meg de samme skoene i en annen farge til neste sesong, sier Lode.
Eliteserien
Slik forklarer han drømmesesongen – åpen for utenlandseventyr
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb
I GÅR PÅ 16:22