Ringstad har lagt noen frustrerende måneder bak seg. I januar hanglet han og kjente at kroppen responderte dårlig på treningsprogrammet han fulgte. Etter hvert begynte kjertlene å hovne opp og han fikk store problemer med halsen.
Prøvene bekreftet at det var kyssesyken.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
– Det har vært en utfordring. Det har vært helt håpløst egentlig, men jeg er på bedringens vei. Nå begynner verdiene å bli normale og se bra ut. Det har ikke vært den hardeste varianten, så det er godt, sier Ringstad til Eurosport.no.
Ved utgangen av 2019 gikk kontrakten hans med Haugesund ut. Tidligere i 2019-sesongen spilte han for Strømsgodset og hadde før det et vellykket opphold i Sandefjord.
I likhet med resten av Fotball-Norge, som følge av koronaviruset, trener han på egen hånd. Fortsatt har han noen restriksjoner rundt øktene, blant annet knyttet til pulsen, men de siste prøvene er så gode at 28-åringen kan begynne med rolig jogg for gradvis å komme seg tilbake.

Vil rekke seriestart – har fått flere tilbud

Med en utsatt seriestart i norsk fotball til slutten av mai tyder alt på at Ringstad blir å se der.
– Ja, det tror jeg. Det ser lovende ut, men jeg må ta det gradvis, så man ikke går på en smell. Jeg responderer bra på prøvene, så det ser bra ut, sier han.
– Det opplevdes som en smell, men nå er jeg ved godt mot og klar til å komme ordentlig i gang igjen.
De siste månedene har han blitt tett fulgt av norske klubber, både i OBOS-ligaen og i Eliteserien, men enn så lenge er det lagt på is.
– Jeg har fått tilbud, men det har ikke blitt noe ennå. Med situasjonen min som den er nå, og korona, så har det vært rolig den siste tiden, sier Ringstad.
  • Les også: Gjenopplev OL, kampene vi husker fra Eliteserien og store tennisøyeblikk: Se vårt sendeskjema

Ønsker å slå tilbake: – Vært frustrerende

Han vil ikke utelukke OBOS-ligaen, selv om det sportslig er et steg ned fra forrige sesong hvor han var i Haugesund og Strømsgodset, og understreker at spilletid er et nøkkelord.
– Det har vært lite kamper det siste året. Det er ingen tvil om at jeg trenger å komme ordentlig i gang med å spille kamper. Det er man avhengig av i min situasjon. Jeg vet jeg har et bra nivå inne, sier han.
I mellomtiden blir det lange dager på Jessheim for den tidligere Braga-spilleren.
Han har fortsatt god kontakt med tidligere Eliteserie-kolleger, men erkjenner at han savner garderobefølelsen.
– Det blir kjedelige dager. Særlig når man ikke får gjort det man aller helst vil. Det har vært noen frustrerende måneder, men jeg kjenner også på en sult til å komme tilbake, fastslår han.
Ringstad om overgangen til FKH:
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18