SARPSBORG:
Sommeren 2018 signerte Sarpsborg 08 unggutten Sulayman Bojang fra Skeid, men foreløpig har det blitt med én Eliteserie-opptreden – mot Kristiansund i 1-2-tapet samme høst. Det gikk ikke mer enn middels, på en svak dag for østfoldingene.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
10 TIMER SIDEN
I fjor var han utlånt til Kongsvinger da 08 hadde flust av kandidater på høyrebacken, men i år stiller det seg annerledes. Avgangene til Jon-Helge Tveita, Amin Askar og Mario Pavelic gjør at 22-åringen har håp om å gjøre vingbackplassen til sin i 2020.


Utfordrer Bolly til løpsduell


Mikael Stahre har kommet inn og lagt om til 3-4-3, der får Oslo-gutten utnyttet sine styrker.
– Det blir det i den formasjonen vi spiller og når Ole Jørgen (Halvorsen), som spiller foran meg på kanten, trekker litt inn i banen får jeg mer rom på utsiden og kan bruke farta mi der. Det handler om å være tålmodig nok og holde av løpet, så vet jeg at det ikke er mange som henger med når jeg slår på turboen, beskriver Bojang til Eurosport.
På Sarpsborg stadion viste den gambiske landslagsspilleren hva slags fart som bor i ham. Flere ganger kom han på sugende løp som tidvis gjorde Starts venstreback Kristoffer Tønnesen lettere svimmel. I klubben mener flere at han er seriens raskeste spiller når han får opp toppfarten.
– Jeg vet ikke, jeg har ikke løpt mot så mange i Eliteserien før, men jeg får håpe det. Jeg vet hva Mathis Bolly står for, han har bra hurtighet, det vet jeg. Jeg har aldri spilt mot Bolly, men jeg har sett ham løpe. Det blir en kul duell mot ham når vi møter Molde, gliser Bojang.
Oppreising etter tabbe
Han var i godt humør, bedre enn etter forrige treningskamp mot Sandefjord, da han var involvert i gjestenes ene scoring. En stygg feilpasning resulterte i baklengs.
– Det var deilig å komme i gang igjen etter en litt trøblete kamp sist. Det var kjedelig selvfølgelig, etter å ha hatt en så bra preseason så skal noe så kjedelig skje. Men det skjer i fotball, jeg måtte bare svelge det og komme meg videre. Det er viktig å få med godfølelsen fra seieren og at jeg vet hva jeg står for, sier han.
Bojang forteller at Mikael Stahre tok ham til side dagen etter.
– På treninga etter Sandefjord-kampen snakket jeg med Mikke og han sa, «glem det, stå på videre og tør å bruke dine ferdigheter». Så da kjørte jeg bare på, sier Bojang.

I Eliteserien Fantasy-miljøet på sosiale medier har Bojang blitt en snakkis som en mulig inngang på et solid Sarpsborg 08-forsvar. At han i tillegg spiller offensivt med tillatelse til å storme inn i boks er ingen ulempe heller. Mot Start førte det til en målgivende på Muhamed Ofkirs 1-0-scoring.
– Jeg håper at mange henter meg på Fantasy, jeg skal sørge for at det blir poeng der.
– Kan du løpe 90 min opp langs vingbacken to ganger i uka?
– Ja, selvfølgelig. Det er mye kulere å spille to kamper i uka enn å trene fem og spille én kamp, det er det man drømmer om – å spille to kamper i uka, man må bare restituere godt.
Få naturlige konkurrenter på høyresiden
Mot Start ble han meid ned av en frustrert Erlend Segberg etter en drøy halvtimes tid.
– Hadde jeg blitt stående så hadde det blitt styggere enn det ble, jeg rakk akkurat å hoppe unna. Han traff meg akkurat, men det ble heldigvis ikke mer enn en smell. Det var en fin kandidat til rødt kort i Eliteserien, men det er treningskamp og da kan man tenke litt mer på hvordan man går inn. Men det skjer i fotball, sier Bojang.
I oppkjøringskampen ble han tatt av banen til pause. Trener Mikael Stahre betrygger fansen med at det ikke ble foretatt en endring fordi taklingen til Segberg satte sine spor.
– Det var ikke på grunn av det, det var planlagt, svarer Stahre på spørsmål fra Eurosport.
Urutinert, men spennende
I 2. omgang var det venstrefotede Joachim Thomassen som bekledde høyre vingback, mens Joachim Soltvedt spilte på Thomassens vante plass. Så lenge Jonathan Lindseth spiller sentralt på midtbanen er det ikke mange naturlige konkurrenter for Bojang opp langs høyresiden.
– Vi har andre alternativer også. «Sully» har én Eliteserie-kamp i bagasjen så han er litt urutinert, men han har hatt en fin oppkjøring, vært på feltet hve dag, spilt mye og er en spennende spiller, beskriver Stahre.
– Så man kan putte han på sitt Fantasy-lag?
– Ja, kör på! svarer treneren kontant.
Sett denne?

Fantasy FK: Eliteserie-lagene med enklest kamper

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
15 TIMER SIDEN