• Lad opp til alle kampene 16. mai fra klokken 17:00 på discovery+ og MAX!
23-åringen har fått én kamps karantene, noe som betyr at han ikke får spilt 16. mai-kampen mot Haugesund på Skagerak Arena.
Det bekrefter sportssjef i Odd Morten Rønningen til Discovery.
Eliteserien
Molde senket Kristiansund - se høydepunktene
3 MINUTTER SIDEN
– Vi forholder oss til denne beslutningen. Det er ingen andre muligheter for oss nå, men vi mener at det er feil, understreker Rønningen.
Det var Telemarksavisa som skrev om saken først.
Se intervju med Odin Bjørtuft etter Molde-kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Bjørtuft om rødt og straffe: – Tror du ser at jeg drar armen og albuen til meg

– Klink klar

Det var nemlig etter et skudd fra tidligere Odd-spiller Markus Kaasa at ballen traff armene til Odin Bjørtuft da han var på vei opp fra gresset etter en duell. Dommer Svein Oddvar Moen var kjapt oppe med det røde kortet, til store protester fra Bjørtuft og de andre hvitkledde spillerne på banen.
– Den ballen er på vei mot mål, ergo en redning og rødt kort. Riski å legge seg ned i feltet. Grunnen til at det er et direkte rødt kort, er fordi ballen er på vei mot mål. Den er «klink klar», uttalte dommer Svein Oddvar Moen til Discovery etter kampen.
Se situasjonen og intervjuet med Svein Oddvar Moen i videovinduet øverst i saken.

– Vi er ikke enige

Etter kampslutt uttalte også Pål Arne «Paco» Johansen at de vurderte å sende appell, og kort tid senere ble det sendt både dokumenter og videomateriale til disiplinærutvalget i NFF.
For Odd er ikke helt enige med dommeren, for å si det forsiktig.
– For det første mener jo at ballen ikke er på vei mot mål, og for det andre bruker han hånden til å støtte seg for å reise seg opp. Vi er ikke enige, men det er lite vi kan gjøre med det nå, sier sportssjef Rønningen til Discovery.
Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
I GÅR PÅ 14:47