SKAGERAK ARENA:
Bordet var dekket for Tobias Lauritsen til å få sitt endelige gjennombrudd som spiss på Odd, da toppscorer Torgeir Børven etter mye om og men forlot Skien til fordel for Trondheim og Rosenborg i overangen juni-juli i år.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Skrekkskade da veien lå åpen

Den gang 22 år gamle Lauritsen nærmet seg et førtitalls innhopp i Eliteserien da Børven dro, men stod med kun åtte kamper fra start – flere av dem fra kantposisjon, og ikke hans foretrukne i midten.
Mål rakk han også å score, mot både Start, Viking og Aalesund på kort tid, før han ble taklet i førsteomgangen i sistnevnte kamp, av gjestenes keeper Gudmund Kongshavn.
– Jeg har kommet over de bildene igjen, jeg har sett det, det er ikke så lenge siden faktisk... nei, jeg fikk grøsninger.
– Ja?
– Ja, jeg gjorde det, sier Lauritsen til Eurosport på Skagerak Arena denne uka.
Det ble omtalt som en skrekkskade og bildene var lite hyggelige å se på, såpass at kampens TV-produsent valgte ikke å vise de detaljerte reprisene. Selv skjønte han umiddelbart at det var alvorlig da han så en fot som var helt ute av stilling.
Saken fortsetter under videoen.

Skuffet over RBK-duoen - mener posisjonsbytte er løsningen

Tospann med kreativ fysio

Heldigvis var ikke skaden like alvorlig som først fryktet, og etter en rask operasjon har rehabiliteringen gått helt etter planen. Comebacket kom mot nettopp AaFK, ganske nøyaktig tre måneder etter sammenstøtet.
Det kvartalet har vært preget av mange rutinemessige, kjedelige øvelser, men også mye moro og kreativitet, ledet av Odds fotoglade fysioterapeut Anders Braastad. Han har forsøkt å være så kreativ som mulig i tilnærmingen, og har også filmet store deler av prosessen.
– Det har vært mye øvelser. Han er veldig flink til å være kreativ, han finner på noe kreativt hver dag, veldig mange bra øvelser for beina, sånn at jeg ikke skal være sliten i lysker og lår når jeg kommer tilbake, forklarer Lauritsen.
En favoritt var bruken av skateboard i opptreningen.
– Det var for å teste hvordan det var å hoppe, så lå jeg på et skateboard, jeg dytta fra med en strikk rundt som dro tilbake. Så det har vært mye rart. Nå nærmer det seg veldig, jeg vet ikke om jeg er helt der med tanke på kampform, men det kommer nok veldig fort når jeg får begynt å spille igjen.

Nornes kan ikke love noe

Trener Jan Frode Nornes er naturligvis glad for å få tilbake spissen sin, men til tross for Mushaga Bakenga sitt strålende comeback til storform, hentet han i sommer inn giganten Robin Simovic som alternativ på topp. Dermed er det nå tre stykker som kjemper om plassen på topp for Odd.
– Først og fremst veldig gledelig at Tobias er tilbake, alt har gått etter planen.De har vært kreative, nå er han klar, han er kampklar, men han er ikke en 90-minuttersspiller ennå, men han skal fases gradvis inn. Da har jeg flere strenger å spille på. Det er tøff konkurranse om den spissplassen, og det skal det være.
– Hvordan vurderer du formen til Lauritsen før han ble skadet, kontra den Bakenga er i nå?
– Begge to har vært strålende. Tobias tok vel Eliteserien litt med storm, slik vi håpet han skulle gjøre. Jeg var ganske trygg på det, selv om ikke mange i fotball-Norge var det. Så fikk han den leie skaden mot Aalesund, så tar Mush over, leverer så det holder, scorer mål, tilfører laget energi og fysikk, beskriver Odd-treneren.
Begge får mer enn godkjent av årets ferske sjef på Skagerak for sin innsats.
– Da Tobias ble skadet, var han hakket foran Mush rent fysisk, mens nå er Mush foran Tobias på den fysiske formen. De er jevngode, to litt ulike spillertyper.
Saken fortsetter under videoen.

Mener kun to AaFK-spillere vil være aktuelle for andre Eliteserie-klubber

Motvillig til spill på vingen

Den utfordringen svarer Lauritsen på.
– Jeg skal bruke tida godt på å trene godt, så skal jeg vise at jeg skal ha den plassen tilbake her.
– Hvordan vil du vurdere fighten?
Jeg skal ikke si mer enn at jeg skal vise at jeg skal ha den plassen tilbake, svarer han lurt.
Et alternativ er at enten han eller Bakenga dyttes ut på høyrekant, men der har nykommeren Vladimir Rodic kommet inn og gjort det brukbart. Ingen av dem har uansett særlig lyst til å spille på vingen, det er de begge tydelige på.
– Det var morsomt å spille kant også, det er jo litt annerledes som du sier, men absolutt – det kan være interessant det også, sier Lauritsen.
– Men du vil inn i midten?
– Ja, det vil jeg. Så enkelt er det.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05